Çanakkale
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Toplu Açılış Töreni’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Toplu Açılış Töreni’nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta Toplu Açılış Töreni’nde konuştu

Erdoğanın konuşmasından satır başları şöyle:

Kahramanmaraş bizi yine muhabbete samimiyete bağrına bastı.  Burası  Yedi Güzel Adamın şehridir. Ama burası aynı zamanda hepsinin de yüreği birbirinden güzel 1 milyon 200 bin Maraşlının şehridir.

Her dönemde olduğu gibi afetler sırasında da birileri milletin yüreğindeki acıyı kendi kısır çekişmelerine alet etmenin gayreti içine düşmüştür.

Sosyal medya bozgunculuk faaliyetlerine hamdolsun milletimiz itibar etmemiştir.

Bölgelerinde ortaya konan samimi gayret ve kısa sürede elde edilen neticeler oralarda yaşayan vatandaşlarımız tarafından takdir edilmiş teşekkürle karşılanmıştır.

Böylece Türkiyenin Türk milletinin felaketinden bir kez daha ülkemizin milletimizin güvenliği ve refahı ve mutluluğu için bulunmayanların sonu inşallah hep hüsran olacaktır.

19 yıldır yaptığımız gibi eser ve hizmet siyaseti ile milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz.

Büyüme de rekor üstüne rekor kırıyoruz. İhracatımız yılda 207 milyarı geride bıraktı. Merkez Bankası rezervleri 118 miyar doları buldu.

Ne diyorlardı 128 milyar dolar nerede ? Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor!

Çünkü akşam yalan sabah yalan! Zaten bunlar yalan terör estirdiler artık ağızlarını açacak halleri bile kalmadı.

İnşallah enflasyonu kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki tezgahlardaki fiyatlar kontrol altına alınacaktır.

Türkiyeyi  yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık. Bugünkü sıkıntıları da yine biz çözeceğiz. Her bir insanımızın derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur. Emin ol bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip bunlara çare üretecek çözümler getirecek başka kimse yok.

Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

Allahın izniyle Türkiyeyi 2023 hedeflerine ulaştırmadan son nefesimizi vermeyince büyük mücadeleleri birlikte başardığımız milletimizde yürüdüğümüz bu kutlu yolda artık hedeflerimiz neredeyse bir el uzatımı mesafededir.

Tüm bedelleri ödedik. Yapılacak tüm fedakarlıkları yaptık. Artık alınacak tüm sıkıntılara katlandık.

Kahramanmaraşlıları 19 yıldır girdiğimiz her mücadelede olduğu gibi 2023 imtihanında da yanımızda yer alacağına yürekten inanıyorum.

1000 yıllık vatanımız Anadolunun tapusunu elimizde tutmak için neredeyse her karışının yeri geldiğinde alın terimizde yeri geldiğinde kanımızda mühürlemek mecburiyetinde kaldık.

Biz bugün de aynı mücadeleyi sürdürüyoruz. Türkiyenin karada denizde ve havada egemenlik haklarına sahip çıkmak için attığı her adımın engellenmeye çalışılmasının gerisinde 1000 yıllık hazımsızlık var. Ülke içinde çıkartılan tartışmalarında aynı amaca hizmet ettiğinden Hiç şüpheniz olmasın.

Türkiyeyi hala bir parmak şaklatma ile huzurunu kaçır alabilecekleri demokrasinin askeri alabilecekleri karanlık senaryolarına figüran yapabilecekleri bir ülke olarak görenler var. işte bu arada bir kez daha tezahür eden birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe Bu ülkenin de bu milletin de önünü kesmeye Allahın izniyle kimsenin gücü yetmez.

Hak ettikleri cevabı verecek gücümüzde azmimizde imkanımızda vardır. Kahramanmaraş bugün namus günüdür diyerek başlattığı mücadele 101 yıl önce zafere ulaştırarak adını tarihe yazılmıştır. Türkiye olarak bir süredir adeta her günü namus günü öneminde bir mücadele yürütüyoruz.

Ülkenin dört bir yandan işgal edildiği o kara günlerde Maraş kendi kendini kurtaran şehir olarak tarihimize geçmiştir. Biz de kendi kendini kurtaran ülke anlayışıyla gerçekleştiriyoruz. Maraş isminin başına şerefle kondurdu Kahraman unvanını gücünü yüreğindeki imandan alan mücadelesi ile kazanmıştır.

Bugün Türkiyemizde 84 milyon tek yürek tek bilek olarak yoluna devam ediyor. Bu vesile ile bir kez daha Maraş kıyamın kahramanları Sütçü İmamı Arslan Beyi  Rıdvan Hocayı tüm kahramanlarımızı rahmetle şükranla yad ediyorum.

Aynı şekilde İstiklal Harbinden bugüne ülkemizin bütünlüğü milletimizin birliği ve beraberliği devletimizin bekası için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen şehitlerimizin her birine Allahtan rahmet diliyorum.

Rabbim inşallah bizlere bu kadim davayı bu kadim müsaadeli şehitlerimize gazilerimize kahramanlarımıza ecdadımıza layık bir şekilde yürüterek bizlerden sonraki nesillere miras bırakmayı nasip eylesin.

Salgın döneminde başarılı bir yönetim sergiledik. Yatırımlarımıza devam ettik. Bu gün de burada açılışlarını gerçekleştiriyoruz.

Son 19 yılda Kahramanmaraşa ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz 38 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık.

Ülke genelinde başlattığımız 100 bin sosyal konut kapsamında Kahramanmaraşta 5 ayrı projemizle değerli kardeşlerim 2186 konut yapıyoruz.

Bu konutlarımızın tamamını 2022 yılına kadar tamamlayacağız.

Kahraman şehrimizde gelecek nesillere miras bırakacağımız yeni millet Bahçeleri inşa ediyoruz.

Maraştaki demiryollarının neredeyse tamamı baştan sonra yeniledik iyileştirdik. Ayrıca Türkoğlu Lojistik Merkezini şehrimize kazandırdık. Nurdağından geçen Adana Osmaniye Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile Kahramanmaraşı hızlı trenle buluşturmak için çalışıyoruz.

Kahramanmaraşa 3 Organize Sanayi Bölgesi bir Teknopark 11 Araştırma Geliştirme Merkezi bir Tasarım Merkezi kurduk.

Dünyanın en hasbi en harbi en açık yürekli ve siyasetçi olarak eksiğimiz de ve fazlamız da hep milletimizin huzurunda bulduk. Siyasette kırk yılını geride bırakmış, bu ülke bir faniye nasip olmayacak her türlü makama gelmiş birisi olarak artık tek bir gayem var o da Türkiyeyi her alanda hak ettiği seviyeye çıkmış olarak görmektir.

Bugüne kadar verdiğimiz mücadelede sayesinde artık büyük ve güçlü Türkiye hedefine daha güçlü hiç olmadığımız kadar yakınız. Şimdi önümüzde 2023 süreci var ülke olarak savunma sanayinden enerjiye kadar pek çok stratejik projemizin hayata geçiş tarihi olarak 2023ü belirlenir. Tabii aynı zamanda bu tarihte Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Seçimleri gerçekleştirilecek böylece Türkiye 2023e ulaşmak ve 2053 vizyonunu şekillendirmek için yeni bir nefes alacak yeni bir güç tazelemesi yapacak.


Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!