Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Çokça Ethereum Alan CEO: 2 Yıl Bu Seviyeler Yok!

Çokça Ethereum Alan CEO: 2 Yıl Bu Seviyeler Yok!
Ethereum (ETH)’yi 45 dolardan satın alan 24 yaşındaki bir türev traderı ve kripto başlangıç ​​yöneticisi, tokenin neden en az 2 yıl daha 5.000 ...

Ethereum (ETH)’yi 45 dolardan satın alan 24 yaşındaki bir türev traderı ve kripto başlangıç ​​yöneticisi, tokenin neden en az 2 yıl daha 5.000 dolara ulaşmayacağını açıklıyor.

Ethereum’la tanışma nasıl oldu?

Lider altcoin Ethereum, geçen yıl 4.847,54 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bunu gören birçok yatırımcı Ethereum’a atladı. Eski bir S&P Global kıdemli ortağı ve türev traderı olan Joshua Fernando, 2016’da 45 dolardan ETH aldı. Bu da rekor fiyatına ulaştığında %10.672,31’lik bir artış anlamına geliyor.

Çoğu insan gibi, Fernando da Ethereum hakkında ilk duyduğunda şüpheciydi. Ancak, büyük kuzeni birikimlerini ETH’ye akıttı ve yatırım ikiye katlandı. Bunu göre 24 yaşındaki genç de ETH’ye tahsis etmeyi düşündü. Fernando, %20 getiri elde ettiğinde Ethereum’unu sattığını söylüyor. Profesyonel bir trader olarak ‘risk toleransının son derece düşük’ olduğunu ekliyor. Ancak daha sonra tekrar satın aldı. O zamandan beri dolar maliyeti ortalamasıyla yatırım yapmaya devam ediyor.

“Ethereum için 2024 yılına kadar 5 bin dolar zor”

Yıllar sonra, Fernando, çevresel ürünlere odaklanan bir Blockchain şirketi olan eCarbon’u başlattı. Bundan sonra bile, katman-1’de her zamankinden daha uzun vadeli bir potansiyel görüyor. Bununla birlikte Fernando, en az 2024 yılına kadar 5.000 dolara ulaşmayacağını tahmin ediyor. Lider altcoin, Perşembe günü 1.632.45 dolar civarında işlem görüyor.

Ancak bu, kripto fiyatlarının üstel oranlarda artmasını isteyen heyecan verici kripto yöneticileri ve firmalardan gelen bir değişiklik. Kriptokoin.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Finder tarafından yürütülen bir ankette, bazı fintech uzmanları, ETH’nin 2030 yılına kadar 50.000 doların üzerine çıkabileceğini tahmin etti. Kripto kredi şirketi Nexo’nun kurucularından Antoni Trenchev, Bitcoin’in ’12 ay içinde’ 100.000 dolara ulaşabileceğini söyledi.

Neden: Geleneksel hisse senetleriyle yüksek korelasyon

Fernando’nun tahminlerinin çoğu makroekonomik faktörlere dayanıyor. Ethereum’un geleneksel piyasalar düzelene kadar düşüşünden tam olarak kurtulmaya başlamayacağını söylüyor. Federal Rezerv, faiz artırımlarıyla enflasyonu ezme sözü verdi. Bu yüzden, yatırımcılar her yerde spekülatif bahislere karşı temkinli davranıyor. Fernando, şunları söylüyor:

Bunu gerçekten görmek için gerçek geleneksel hisse senedi piyasasının her yıl boğa piyasası tarzında canlandığını görmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada Fernando, kripto daha fazla ‘ana akım’ hale geldikçe yatırımcıların kripto yatırımlarına geleneksel hisse senetleri gibi davranacağını söylüyor. Bu ikisi arasındaki korelasyonu daha da yakınlaştıracağını da sözlerine ekliyor. Fernando’ya göre insanların Ethereum’u sadece başka bir teknoloji yatırımı olarak düşünmesi bir sorun.

Ethereum Merge bir umut olur mu?

Uzmanlara göre Ethereum’un The Merge adlı merakla beklenen ağ yükseltmeleri serisinin, ağının genel olarak benimsenmesine de katkıda bulunması mümkün. Merge’ün Eylül ayında yapılması planlanıyor. Bu yükseltme, ağı enerji açısından yoğun bir PoW’dan bir PoS kanıtı mekanizmasına dönüştürecek.

Bununla birlikte, kriptonun kayalık piyasa döngüsünün ortasında, varlık sınıfı potansiyel toparlanma belirtileri gösterdi. Messari’ye göre Ethereum geçen ay %42 artarken, Bitcoin aynı zaman diliminde %17 arttı. Bu, hem kurumsal hem de bireysel yatırımcıları ekosistem için sistemik risklere ve bulaşma endişelerine neden olan alan için bir dizi düşüş haberini takip ediyor. Geçen ay, merkezi borç veren Celsius ve aracı kurum Voyager Digital iflas başvurusunda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!