Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Çocuğunuz altını ıslatıyorsa ne yapmalısınız?

Çocuğunuz altını ıslatıyorsa ne yapmalısınız?
Çocukların geceleri yatağını ıslatma problemiyle sıklıkla karşılaşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir sorun yaşıyorsanız almanız gereken bazı önlemler var. Altını ıslatan çocuğa ne iyi gelir, altını ıslatan çocuğa ne yapmak gerekir diyorsanız, gelin bu önlemlere birlikte bakalım.

Çocukların yatağını ıslatma problemleri ebeveynlerin sıklıkla karşılaştığı bir durumdur. Bu durumla sizde karşı karşıyaysanız öncelikle sorunun sebebine yönelmeniz gerekiyor. Derin uykuya dalmak, psikolojik problemler, idrar yoluyla ilgili bazı sorunlar çocuklarınızın geceleri yatağı ıslatmasına sebep olabilir. Altına ıslatan çocuğa ne iyi gelir sorularının cevaplarını sizler için açıkladık…

Mesane egzersizleri yapmak

İdrar yolunuzu güçlendirecek mesane egzersizleri yapmak yatak ıslatma probleminiz için çözüm olabilir. Bu egzersizler idrar yolu kaslarınızı güçlendirecek ve idrarınızı tutmanızı kolaylaştıracaktır. Çocuklarınızı yönlendirerek bu egzersizleri yaptırmanız geceleri yatağını ıslatma problemine çözüm olabilir.

Uyumadan önce kızılcık şerbeti içirmek

Altını ıslatan çocuğa ne iyi gelir

Çocuklarınıza her gece yatmadan önce kızılcık şerbeti içirmeniz yatağını ıslatma problemine çözüm olabilir. Kızılcık şerbetinde bulunan antioksidanlar çocuğunuzun böbreklerinizi iyileştirecektir.

Kereviz yedirin

Altını ıslatan çocuğa ne iyi gelir

Kereviz böbrekler için olduğu kadar idrar yolunuz için de çok sağlıklıdır. Yatmadan önce çocuğunuza yedireceğiniz bir sap kereviz ve yanında içireceğiniz bir bardak su idrar yolu iltihaplarını yok edecek, böbreklerini düzenleyecek ve uyurken istenmeyen toksinlerin idrar yoluyla atılmasını önleyecektir. Bu sayede çocuğunuzun uyurken tuvaleti gelme sorunu ortadan kalkacaktır.

Kuru üzüm ve ceviz yedirin

Kuru üzümlerde ceviz kadar sağlıklı ve yararlı bir besindir. Uyumadan bir süre önce çerez olarak çocuğunuza vereceğiniz bir miktar kuru üzüm ve ceviz yatak ıslatma problemini çözecektir. Fakat bu yöntemin etkilerini görmek için birkaç hafta boyunca düzenli olarak yapmanız gerekiyor.

Elma sirkesi kullanın

Elma sirkesi vücudunuzdaki alkali ve asit dengenizi en iyi düzenleyecek sıvıdır. Vücudunuza alacağınız elma sirkesi birçok problemin yanında yatak ıslatma problemini de çözecektir. Eğer çocuğunuzun yatağını ıslatmasını istemiyorsanız her öğünün yanında yarım bardak suya karıştırılmış elma sirkesi içirmeniz yeterlidir. Bu yöntem yatak ıslatma probleminin yanında çocuğunuzun bağışıklık sistemini de güçlendirecektir.

Her gün aynı saatte uyutun

Yaşı daha küçük çocukları her gün aynı saatlerde uyutmak çocuğunuzun idrar ve uykusunu belli bir düzene sokacaktır. Eğer çocuğunuz sürekli farklı saatlerde uyuyup uyanıyorsa, böbreklerindeki düzende bozulacak ve bunun sonucunda yatağı ıslatma problemi artacaktır.

Karnının alt kısımlarına masaj yapın

Alt karına masaj yapmak yatağı ıslatma konusunda çözüm olabilir. Biraz zeytinyağıyla ellerinizi ısıtarak alt karına masaj yaptığınızda çocuğunuzun kasları güçlenecektir. Fakat bu yöntemin işe yaraması için birkaç gün boyunca düzenli olarak yapmanız gerekmektedir.


Altın çilek yedirin

Altını ıslatan çocuğa ne iyi gelir

Altın çilek birçok faydasıyla şu sıralar çok popüler olan bir besin. Çocuklarınızın yatak ıslatma problemi için de öyle. 2 altın çileğe biraz bal ve karabiber ekleyip püre haline getirip çocuğunuza her sabah yedirin. Altını ıslatma problemini çözecektir.


Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!