Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Cilt bakımında C vitamini

Cilt bakımında C vitamini
C vitamini serumları, cilt bakım ürünlerinin kutsal üçlüsünden bir tanesi olarak sayılabilir. Güneş kremi ve retinol ile birlikte, herhangi bir dermatolog size C vitamininin her temel cilt bakımı rutini için gerekli olduğunu hızlı bir şekilde söyleyecektir. Peki, C vitaminini bu kadar harika kılan nedir?

C vitamini içerdiği antioksidan ile koyu lekeler, ince çizgiler, kırışıklıklar ve düzensiz cilt dokusu dahil olmak üzere bir dizi yaygın cilt bakımı endişesini tedavi eder.

Ancak C vitamini ne kadar etkili bir bileşen olursa olsun, sonuçları sadece doğru kullanırsanız görürsünüz.

C vitamininin cilde faydaları nelerdir?

C vitamini, serbest radikalleri nötralize eden, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi erken yaşlanma belirtilerini engelleyen güçlü bir antioksidandır.

C vitamininin antioksidan aktivitesi, serbest radikallerin neden olduğu UV kaynaklı hasara karşı koruma sağlayarak hızlandırılmış yaşlanmayı ve cilt kanserini önleyecektir.

Antioksidan, koyu lekeleri ve hiperpigmentasyonu tedavi etmek için de kullanılabilir. Ayrıca kolajen üretimini düzenleyerek sıkılığı artırır.

Uzmanlar, C vitamininin aydınlatıcı etkileri olabileceğini çünkü melanin üretiminde kullanılan enzimlere müdahale ettiğini söylüyor.

C vitamininin birden fazla formu vardır. Askorbat ve askorbik asit, antioksidanların doğal olarak oluşan formlarıdır, sodyum askorbil fosfat ise cilt bakım ürünlerinde kullanılmak üzere üretilen sentetik, kararlı, suda çözünür bir C vitamini formudur.

C vitamini cilt bakım ürünü satın alırken aşağıdakileri aklınızda bulundurun: L-Askorbik Asit, tüm formlar arasında en faydalı ve etkili olanıdır.

Bununla birlikte, akne problemi yaşıyorsanız; sodyum askorbil fosfatın yüzde bir ve yüzde beş konsantrasyonlar içeren ürünler kullanıldığında fayda görebilirsiniz.

Cilde derinlemesine nüfuz edecek bir C vitamini ürünü arıyorsanız, L-askorbik asidin bir türevi olan yağda çözünür tetraheksildesil askorbat deneyebilirsiniz. Genellikle, serumların en yaygın ve popüler C vitamini ürün kategorisi olarak adlandırılır. Ancak bu bileşen nemlendiricilerde de bulunur.

Belirli bir alerjiniz olmadığı sürece, C vitamini tüm cilt tiplerinin kullanması için güvenli bir bileşendir. Bununla birlikte, bu antioksidan ile karıştırmamanız gereken bazı bileşenler vardır.

C vitamini ve retinolü birlikte kullanmak tahrişe neden olabilir. Aynı şey AHA ve BHA asitlerini içeren peelingler için de geçerlidir.

Retinoidler, Retinoller ve AHA ve BHA asitleri, C vitamini ile karıştırılmamalıdır. Çünkü çok farklı pH seviyelerine sahip özellikleri birbirlerinin etkilerini azaltabilir ya da reaksiyon alıp tahrişe neden olabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!