Çanakkale
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

CHP sözcüsü Öztrak'tan faiz çıkışı

CHP sözcüsü Öztrak'tan faiz çıkışı
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, beklentilerin aksine politika faizini yüzde 8,25 ten yüzde 10,25 e yükselttiğini anımsatarak, ? İki yıldır emir komutayla indirilen faizleri şimdi yeniden arttırıyorlar diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, beklentilerin aksine politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükselttiğini anımsatarak, "? İki yıldır emir komutayla indirilen faizleri şimdi yeniden arttırıyorlar" diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yöntemiyle toplandı.  Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ermenistan'ın Azerbaycan cephe hattında sivilleri hedef almasını ser sözlerle eleştirdi. Ermenistan'ın uluslararası hukuka aykırı olarak Azerbaycan ile ateşkesi bir kez daha bozduğunu ve sivilleri hedef aldığını kaydeden Öztrak şöyle konuştu:

"Ermenistan'ın bu tutumunu kabul edemeyiz. Bu uluslararası hukukun açık ihlalidir bu terördür.  Azerbaycan'a her türlü desteği vermek zorundayız. Ermenistan daha önce işgal ettiği bölgelerden askerlerini geri çekmelidir.  Yaşanan saldırıda şehit olan Azeri kardeşlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. CHP olarak kalbimiz, dualarımız ve desteğimiz Azeri kardeşlerimiz ve Azerbaycan Cumhuriyeti ile beraberdir." 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, beklentilerin aksine politika faizini yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükselttiğini anımsatan Öztrak şunları kaydetti:

"Salgın etkisini yitirip taşlar yerine oturunca ekonomi yeni rekorlara koşacak diye millete masal anlatıyorlar. İşsizlik, dolar rekorlar kırıyor. Bunların hiçbiri bunlar için dert değil. Faiz enflasyonun sebebidir dediler, aklı bilimi bir kenara attılar. Söz dinlemeyen MB başkanını görevden aldılar. Sonuçta ne oldu? İki yıldır emir komutayla indirilen faizleri şimdi yeniden arttırıyorlar.

Milletin kasasından satılan milyarlarca dolara, son olarak arttırılan faizlere rağmen TL, sene başından bu yana dolar karşısında yüzde 23 değer kaybetti."

İktidarın cumhuriyet ve cumhuriyeti kuran kadrolarla kavga etmekten bıkmadığını iddia eden Öztrak, "Ülkemizi dış politikada içine düşürdüğünüz ateş çemberinden nasıl çıkaracağınıza kafa yorun. TBMM'yi milli meselelerin çözüm adresi haline getirin" dedi.

İktidarın istatistiklerle oynadığını ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan günlük koronavirüs tablosunda paylaşılan vaka ve ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadığını savunan Öztrak, Bilim Kurulu üyeleri bile açıklanan rakamlar konusunda bakanlıkla aynı düşünceye sahip olmadığını iddia etti.  

"Açıklanan hasta sayılarının gerçek sayılar olmadığını biliyoruz diyor. Sayın Seyit Torun bazı verileri kamuoyuyla paylaştı" diyen Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Sadece CHP ve Millet İttifakı yönetimindeki 11 büyükşehrimizde bulaşıcı hastalık nedeniyle vefat sayısı 1604 olmuş, aynı dönemde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan ise 1488. Bunu nasıl açıklayacaklar? Gerçeklere gözlerimizi kapatacak TTB gibi kuruluşları terörist ilan ederek sorumluluktan kaçamazsınız. Tüm dünya salgınla mücadele ediyor, bizde hekimlerle mücadele ediliyor." 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!