Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

CHP’li Muharrem Erkek: Amaç Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine kazandırmak

CHP’li Muharrem Erkek: Amaç Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine kazandırmak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP'nin Meclis’e sunduğu çoklu baro yasa teklifinin amacının 'Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, AKP'nin Meclis’e sunduğu çoklu baro yasa teklifinin amacının "Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine kazandırmak, baroları zayıflatmak, iktidar karşısında baroların hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesini zayıflatmak" olduğunu söyledi. Erkek, teklifin yasalaşması durumunda ise baroların siyasi birer enstrüman haline geleceğini vurguladı

CHP’li Muharrem Erkek: Amaç Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine kazandırmak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında AKP'nin Meclis’e sunduğu çoklu baro yasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erkek, bu teklif ile 5 binden fazla avukatın olduğu şehirlerde baroların bölünmesinin amaçlandığını söyledi.

Teklifin, Türkiye Barolar Birliği seçimine yönelik değişiklikler içerdiğine de dikkat çeken CHP'li Erkek "50 avukatın olduğu bir il de Türkiye Barolar Birliği seçiminde 4 delege ile temsil edilecek, 4900 avukatın olduğu bir baro da 4 delege ile temsil edilecek. Bu nasıl bir temsilde adalettir?" diye sordu.

CHP'li Erkek, AKP tarafından meclise sunulan yasanın amacının "Türkiye Barolar Birliği seçimini birilerine kazandırmak, baroları zayıflatmak, iktidar karşısında baroların hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesini zayıflatmak" olduğunu ifade etti. Erkek, teklifin yasalaşması durumunda ise baroların siyasi birer enstrüman haline geleceğini söyledi.

Teklifin yasalaşması halinde baroların siyasi birer enstrüman haline geleceğini söyleyen Muharrem Erkek, “Bugün barolar hukuk devletinin doğal koruyucusudur. Bunu yok etmek istiyorlar çünkü hukuk devleti istemiyorlar. Çünkü kuvvetler ayrılığı istemiyorlar. Barolar parçalanırsa barolar artık kamu yararı için değil başka amaçlar için çalışacak” dedi.

Hem Adalet Komisyonu’nda hem de genel kurulda buna karşı mücadelelerinin kararlı olacağını söyleyen Erkek, “Sivil darbe kuvvetler ayrılığını ortadan kaldırdı, hukuk devletini temelden zedeledi, şimdi de baroları bölmek, parçalamak istiyor. Türkiye’ye bu kötülüğü yapmanın kimsenin hakkı yok. Bu memleketi bölmektir. Etnik temelde, mezhepsel temelde ayrışmalar yaratacaksınız. Barolar susarsa, avukatlar susarsa vatandaş nefes alamaz” açıklamasında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!