Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Burun estetiği hakkında merak edilenler

Burun estetiği hakkında merak edilenler
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, burun estetiği hakkında merak edilenleri cevapladı.

Rinoplastinin septoplastiden farkı nedir?

Rinoplasti, burnun şeklini değiştirmeye yönelik bir ameliyattır. Hem nefes alma hem de burun şekli birbiriyle bağlantılı olduğundan, bazen sadece burnun görünümünü değiştirmek için değil, aynı zamanda burundan nefes almayı iyileştirmek için de rinoplasti yapılabilir.

Septoplasti, burun geçişlerini sağ ve sol tarafa (nazal septum) ayıran burun içindeki duvarı düzelterek nefes almayı iyileştirmek için yapılan bir ameliyattır. Septum çarpık olduğunda burundan nefes almayı zorlaştırabilir. Septoplasti genellikle rinoplasti ile birleştirilir.

Rinoplasti basit bir operasyon mu?

Hayır. Rinoplasti zorlu bir operasyondur. Bu, birkaç faktörden kaynaklanmaktadır. Birincisi burun, yüzün ortasında yer alan karmaşık bir 3 boyutlu şekildir. Rinoplasti sırasında yapılan değişiklikler genellikle çok küçüktür. Ancak bu değişiklikler, burnun görünümü ve işlevlerinde büyük bir fark yaratabilir. Bu değişiklikler küçük olduğu için hata payı da aynı oranda önemlidir.

Rinoplasti'nin standart bir planı veya belirli bir adım sırası yoktur. Doktorlar her operasyonu hastanın ihtiyaçlarına göre şekillendirir.

Hastanede kalınması gerekir mi?

Burun estetiği yaptıran neredeyse herkes, ameliyattan sonra aynı gün hastaneden güvenle ayrılabilir. Nadir durumlarda, mide bulantısı ile zor anlar yaşabılırsa veya izlenmesi gereken başka sağlık sorunları varsa bir gece hastanede kalınması gerekebilir.

İyileşme süresi ne kadardır?

İşten, okuldan veya diğer yükümlülüklerden bir hafta izin almanız iyileşme süreci için kişiye rahatlık sağlar. İlk hafta boyunca her gün giderek daha iyi hissedilir. Ameliyattan bir hafta sonra insanlar genellikle tamamen iyi hissederler.

Ameliyattan sonra bir miktar şişlik olacaktır. Çoğu insan birkaç ay sonra bunu fark etmese de, şişliğin tam olarak geçmesi aylar alabilir. İnsanlar genellikle bir hafta sonra çoğu aktiviteyi gerçekleştirmeye ve iki ila dört hafta sonra tüm aktivitelere devam etmeye başlar.

Risk var mı?

Tüm ameliyatların riskleri vardır. Neyse ki, rinoplasti riskleri küçüktür ve komplikasyonlar nadirdir. Ameliyattan önce hastaya ameliyatın riskleri ve faydaları detaylı olarak anlatılır.

Ameliyattan sonra burnun nasıl görüneceği görülebilir mi?

Evet. Konsültasyonunuzdan önce, doktorunuz yüzünüzün birden fazla açıdan fotoğraflarını çeker. Bu fotoğraflar, ameliyattan sonra burnunuzun neye benzeyebileceğine dair bir fikir vermek için bilgisayar destekli tasarım cihazları kullanılarak burunun alacağı şekil 3 boyutlu olarak hastaya gösterilebilir.

Alçı ya da tampon uygulanır mı?

Hayır. Günümüzde alçı ya da tampon uygulanmasına genellikle gerek olmaz. Ama burnunuzda yumuşak ateller ve koruyucu bantlar olacak. Bu atellerde, en azından birkaç gün boyunca nefes almayı mümkün kılan bir delik vardır. Genellikle bir hafta sonra bu ateller kolayca çıkarılır.

Rinoplasti kişiye özel olarak planlanan operasyonlardır. Bunun için burun estetiği hakkında kişiye özel daha ayrıntılı bilgi alınması gerekir.

Kaynak: CNNTURK.COM

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!