Çanakkale
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bursa’da Osmangazi’den Küçükbalıklı’ya son model polis merkezi

Bursa’da Osmangazi’den Küçükbalıklı’ya son model polis merkezi
Bursa’nın Osmangazi Belediyesi’nin, kurum farkı gözetmeksizin ilçeye kazandırdığı yatırımların son halkası, Küçükbalıklı Polis Merkezi oldu. Türkiye’de ilk kez Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından getirilen yeni standartlar doğrultusunda inşa edilen polis merkezi, yaklaşık 160 bin nüfuslu bir bölgenin huzur ve güvenliğini sağlayacak.

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Küçükbalıklı Polis Merkezi,  pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Gülbahçe Polis Merkezi’nin yerine inşa edilen Küçükbalıklı Polis Merkezi, toplam 2 bin 132 metrekare alan üzerine inşa edildi. İki kattan oluşan merkez, 22 araçlık bir otoparka da sahip. Modern mimarisi ve emniyet birimlerinin ihtiyaç duyduğu fonksiyonlarla sahip olan merkez için Osmangazi Belediyesi yaklaşık 5 milyon lira kaynak kullanıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ile polis merkezini gezdi. Polis merkezinde incelemelerde bulunan protokol üyeleri emniyet mensuplarına iyi görevler diledi. 

“ BURSA’YA YAKIŞIR BİR POLİS MERKEZİ”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, huzurun şehri Bursa’ya yakışır bir polis merkezini ilçeye kazandırmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Osmangazi Belediyemiz tarafından inşa edilip emniyet teşkilatımıza devrettiğimiz Küçükbalıklı Polis Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. 2 bin 200 metrekare arsa üzerine inşa ettiğimiz merkez, 2 kattan oluşuyor. Emniyet mensuplarımızın tüm ihtiyaçları gözetilerek inşa edildi” diye konuştu.

“ASAYİŞ VE HUZUR ADINA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, Küçükbalıklı Polis Merkezi’nin Osmangazi Belediyesi’ne yakışır bir eser olduğunu ifade ederek, “Yaklaşık 5 milyon liraya yakın bir kaynak kullanılarak, örnek bir polis merkezi inşa edildi” dedi.

“ÖRNEK POLİS MERKEZLERİ ARASINDA GÖSTERİLECEK”

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan da bu hizmetin daha önce Merinos Karakolu bünyesinde verildiğini belirtirken, polis merkezinin yaklaşık 160 bin civarında bir nüfusa hizmet edeceğini duyurdu.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ise Küçükbalıklı Polis Merkezi’nin asayiş adına çok önemli bir noktada inşa edildiğine vurgu yaptı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!