Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bursa Ticaret Borsası virüse rağmen rekor kırdı

Bursa Ticaret Borsası virüse rağmen rekor kırdı
Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Koronavirüs salgınının gölgesinde geçen 2020 yılında işlem hacmini bir önceki yıla göre yüzde 31 artışla 5 milyar 969 milyon liraya çıkararak, yeni bir rekora imza attıklarını açıkladı.

BURSA (İGFA) - Bursa Ticaret Borsası’nın (Bursa TB), 2021 yılı ilk meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın başkanlığında, Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile meclis üyelerinin yoğun katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. İşlem hacmi istatistikleri ile gerçekleştirilen projeler hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulunulan toplantıda, yönetim kurulunun 2020 yılı faaliyetleri oy birliğiyle ibra edildi.

SALGINA RAĞMEN REKOR

Bursa TB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, işlem hacmi istatistiklerini değerlendirirken, Koronavirüs salgınının tüm sektörleri en ağır şekilde etkilediği 2020 yılında, bir önceki yıla göre tescil işlem hacmini yüzde 31 artışla 5 milyar 969 milyon liraya çıkardıklarını belirtip, 96 yıllık borsa tarihinde yeni bir işlem hacmi rekoruna daha imza attıklarını açıkladı. Matlı ayrıca göreve geldikleri günden bu yana tescil işlem hacmini 6,5 kat artırma başarısı gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

PROJELER DEVAM EDECEK

Hem sosyal hayatın hem de ekonominin çok derinden etkilendiği 2020 yılını geride bırakıp, yeni yıla büyük bir umutla başladıklarının altını çizen Başkan Özer Matlı, “ Ülke tarımının geleceği olarak gördüğümüz ‘lisanslı depoculuk’ sisteminin en önemli ayağı olan yetkili sınıflandırıcılık hizmetinde, Bursa Ticaret Borsası Laboratuvar ve Depoculuk A.Ş. ile şubeleşme çalışmalarımızı 2021 yılında da hızla sürdürürken, en önemli marka değerlerimizden olan zeytinin değerini kat be kat artıracak lisanlı depo tesisini şehrimize kazandırmak için de çalışmalara başladık. Yapılacak fizibilite çalışması sonucunda, bölgemizde böyle bir ihtiyacın olduğunun tespit edilmesi halinde paydaşlarımızla birlikte Bursa’mıza zeytin ve zeytinyağı için lisanslı depo tesisi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

SOSYAL YARDIMLARDA ÖNCÜ OLACAĞIZ

Özer Matlı, Koronavirüs salgınıyla topyekûn mücadele edilen 2020 yılında, kent ve ülke ekonomisine katkı koyacak çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk faaliyetlerine de ayrı bir önem gösterdiklerini belirtirken, ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı, hastanelere COVID-19 Hızlı Test Kiti temini, filyasyon aracı kiralama ile yoğun bakım hastaları için solunum makinesi desteği gibi çalışmalara imza attık. Bu perspektifle, 2021 yılında da sosyal yardımlarda öncü olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.  Eğitime olan desteğin de süreceğine vurgu yapan Başkan Özer Matlı, 555 tabletten ilk etapta 305’ini İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!