Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bursa hayat boyu öğreniyor

Bursa hayat boyu öğreniyor
Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Tophane Meydanında düzenlenen açılış programıyla başladı.

Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Tophane Meydanında düzenlenen açılış programıyla başladı.

BURSA (İGFA) - Bursa'daki Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlama etkinlikleri, İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Osmangazi Halk Eğitim Merkezi tarafından Tophane Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Osmangazi İlçe Kaymakamı Ali Partal, Yıldırım İlçe Kaymakamı Adem Yazıcı ile Bursa Protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

1-7 Haziran tarihleri arasında hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Bursa'nın tüm ilçelerinde çok sayıda etkinlik  gerçekleştirileceği duyuruldu.

Açılışta konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, 'Hayat Boyu Öğrenme' olarak adlandırılan eğitim hareketinin misyonu; farklı yaş ve öğrenim seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla bilgi beceri ve yeterliliklerini geliştirmek olduğunu söyledi. Ülke genelinde toplam 998 adet Halk Eğitim Merkezi ve 24 adet Olgunlaşma Enstitüsü bulunduğuna dikkati çeken Vali Canbolat, "Osmangazi Halk Eğitim Merkezimiz gibi pek çok halk eğitim merkezimiz de bizzat sanayicinin, işverenin talepleri doğrultusunda kurslar açarak ara eleman, aranan eleman sıkıntısına da çare olmaktadır. HEM özellikle kültürel değerlerimizi, yöresel ve el sanatlarımızı, unutulmaya yüz tutmuş sanat eserlerimizi halkımıza öğreten, tanıtan, yaşatılması için önemli çalışmalar yapıyor. Buradaki kursiyer ve usta öğreticilere emeği geçen herkese yaptıkları önemli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, BUSMEK ile bu kapsamda hizmetler verdiklerine dikkati çekerek, Bursa ve Osmanlı'nın mimarlarının Osmangazi ve Orhangazi Türbelerinin yanı başında 'Tophane Meydanı' önünde yapmak da ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

Program daha sonra , kursiyer ve usta öğreticilerin yıl boyunca hazırladıkları çalışmaların yer aldığı serginin açılış kurdelesinin kesimiyle devam etti.

Protokol, ney dinletisi eşliğinde kursiyer ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan sergiyi ve atölye çalışmalarını inceledi. Etkinlikte, kursların uygulamalı olarak tanıtımı yapıldı ve kurslarda yapılan ürünler sergilendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!