Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bilkentli genç sanatçıdan uluslararası başarı

Bilkentli genç sanatçıdan uluslararası başarı
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi lisans öğrencisi Özberk Miraç Sarıgül 2020 Florida Guitar Foundation Competition’da, Intermediate Divison kategorisinde birinci oldu.
Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi lisans öğrencisi Özberk Miraç Sarıgül 2020 Florida Guitar Foundation Competition’da, Intermediate Divison kategorisinde birinci oldu.

ANKARA (Anayurt) - Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi lisans öğrencisi Özberk Miraç Sarıgül 2020 Florida Guitar Foundation Competition’da, Intermediate Divison (25 yaş altı) kategorisinde birinci oldu. Zorlu rakipleri arasından sıyrılan Özberk Miraç Sarıgül en küçük yarışmacı olmasına rağmen birincilik ödülünü kazanmayı başardı. Yarışmaya 26 ülkeden çok sayıda gitarist katıldı. Yapılan ilk tur elemeleri sonucunda final turuna 10 kişi seçildi. İnternet üzerinden yayınlanan final turu sonucunda Özberk Miraç Sarıgül birinci seçildi.

Genç gitarist 2019-2020 sezonunda 4 uluslararası yarışmada 2 birincilik, 1 ikincilik ödülü kazandı.

ÖZBERK MİRAÇ SARIGÜL;

Özberk Miraç Sarıgül, yurt içinde ve dışında birçok konser vermesinin yanında ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı, çeşitli okullardan davetler aldı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 2. Ulusal Klasik Gitar Yarışmasında ve Guitar Art 17.International Guitar Festivali Beograd – Serbia Yarışmasında ikincilik; İstanbul 2. Uluslararası Cemal Reşit Rey Klasik Gitar Yarışmasında, 3. International İstanbul Classical Guitar Festival Yarışması, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen 3. Ulusal Klasik Gitar Yarışmasında ve 5. International İstanbul Guitar Festival Yarışmasında birincilik, elde ettiği dereceler arasındadır. Conservatoire de Paris, Royal Academy of Music, davet aldığı okullardan bazılarıdır.

Leo Brouwer, Marco Socias, Pepe Romero, Aniello Desiderio, Hopkinson Smith, Marcin Dylla, David Russell, Hubert Kappel, Scott Tennant, Costas Cotsiolis, Zoran Dukic, Pavel Steidl, Marco Meloni, Goran Krivokapi?, Lorenzo Micheli, Enno Voorhorst, Danijel Cerovi?, Darko Karaji?, Mathias Seidel, Christian Lavernier, Rovshan Mamedkuliev, Dale Kavanagh, Thomas Kirchhoff, Thomas Offermann, Gabriel Guillen gibi birçok sanatçının ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı.

Bilkent Senfoni Orkestrası ile Erzurum’da 2017 yılında, 2018 yılında Ankara’da, Rodrigo’nun Concierto de Aranjuez eserini seslendirdi. 2019’da Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Rodrigo’nun Fantasia Para un Gentilhombre konçertosunu seslendirdi.

Her yıl çeşitli festivallere ve konserlere davet edilen sanatçı 2018 yılında 8. Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde “18 Yaş Altı: Yılın Genç Müzisyeni” ödülüne layık görüldü. Lions Avrupa Müzik Yarışması Türkiye Finalinde birinci oldu. 23 ülkenin kendi yerel seçmelerinde birinci seçilen gitaristler 2019 yılının Ekim ayında Estonya’nın başkenti Tallinn’de düzenlenen yarışmada ülkelerini temsilen yarışmaya katıldılar. Sarıgül, 18-23 yaş arası kategorisinde “Avrupa’nın en iyi gitaristi” seçildi. 2020 yılında ise Montenegro Guitar Competition yaş sınırı olmayan kategoride ikinci oldu.

Halen Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde tam burslu olarak Prof. Kağan Korad ile eğitimine devam etmektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!