Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

BEBKA ’enerji verimliliği’ni gündemine aldı

BEBKA ’enerji verimliliği’ni gündemine aldı
BEBKA, kaynak verimliliği odaklı çalışmalarına yenisini ekledi. Enerji Verimliliğinin Artırılması Programıyla bölgede sanayi firmalarında enerji verimliliği iyi uygulama örneklerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

BURSA (İGFA) - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajanslar Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ‘Kaynak Verimliliği’ teması altında çalışmalarına hız kazandırdı. Üretimde Enerji Verimliliği konusunda düzenlenen çevrim içi seminere BEBKA Planlama Birim Başkanı Elif Boz Ulutaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Destekleri Daire Başkanı Ersoy Metin ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Verimliliği Merkezi Yöneticisi Canpolat Çakal katıldı.

YILIN TEMASI: KAYNAK VERİMLİLİĞİ

Toplantının moderatörlüğünü yapan BEBKA Planlama Birim Başkanı Elif Boz Ulutaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2020-2021 yılları için ‘Kaynak Verimliliği’nin tema olarak belirlendiğini kaydederek BEBKA’nın Enerji Verimliliğinin Artırılması Programı (EVAP) hakkında bilgilendirme yaptı. Seminerde konuşan Ulutaş internet sitemizden başvuruların yapılmasıyla başlayacak süreçte, 5 firmanın seçileceğini ve bu firmalardaki ilgili kişilere enerji verimliliği eğitimi verileceğini kaydetti. Sonrasında enerji verimliliği merkezindeki danışmanların firmalara giderek proje etütleri gerçekleştireceğini kaydeden Ulutaş, "Bunları raporlayacak. Yıl sonuna doğru da bu projelere yönelik bir finansman desteği planlıyoruz. Bu program ile etütlerde ortaya çıkan yatırım kalemlerine faiz desteği vermek istiyoruz" diye konuştu.

BTSO Enerji Verimliliği Merkezi Yöneticisi Canpolat Çakal ise, tasarrufun ciddi bir yatırım olduğunu kaydetti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Proje Destekleri Daire Başkanı Ersoy Metin, "Biz, enerji verimliliği danışmanlık şirketlerini de bölgelerdeki temsilcilerimiz olarak görüyoruz. Bu bağlamda hem eğitim hem etüt olarak BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’nin yaptığı işler çok kıymetli. Umarım bu tarz tesisler, Türkiye’nin tüm bölgelerinde artar. Kamu olarak bizim de bu yatırımların hayata geçirilmesi için destek vermemiz gerekiyor. 2009’dan bu yana yürürlükte olan destek mekanizmalarını daha da sağlamlaştırarak firmalara desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!