Çanakkale
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Battalgazi’den İDLİB’e dost eli

Battalgazi’den İDLİB’e dost eli
Malatya’nın Battalgazi Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği öncülüğünde Suriye’nin İdlib kentindeki savaş ve sel mağdurlarına gönderilmek için hazırlanan 7 TIR ve 1 kamyon insani yardım malzemesinin Suriye’ye gönderildi.

MALATYA (İGFA) - Suriye'nin İdlib şehrine ulaştırılmak üzere 7 TIR ve 1 kamyondan oluşan insani yardım malzemeleri yola çıkarken, Battalgazi Belediyesi’nin önünde dualarla uğurlama töreni düzenlendi. Törene Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Cihannüma İl Temsilcisi Erhan Berk, Milli Türk Talebe Birliği Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İdlib’de yaşayanların zor bir dönemden geçtiklerini aktaran Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “ Son günlerde bir de sel felaketi ile karşı karşıya kaldılar. Uzun zamandır o bölgedeki kardeşlerimize sivil toplum kuruluşları ve belediyeler olarak yardım yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yardım konusunda bizimle istişarede bulunmuşlardı. Biz de Malatya Ticaret Borsası olarak o bölgedeki kardeşlerimize yardımda bulunmak için elimizden gelen katkıyı sunduk” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise deprem, savaş ve doğal afetlerden etkilenen İdlib bölgesinde yaşayanlara yardım elini uzattıklarını dile getirirken, "Malatya halkının da bu anlamdaki hassasiyetleri takdire şayandır.  Allah her daim veren el olmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Tüm mazlumların yanında olmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “ Bir yerde bir fakir veya mazlum varsa dini ve mezhebi ne olursa olsun, biz hemen millet ve devlet olarak onun yanında yer alıyoruz. Malumunuz geçtiğimiz günde Suriye’de sel felaketi yaşandı. Oradaki mazlum insanların, çamur içinde giysisiz, montsuz ve ayakkabısız yaşam mücadelesi verdiklerini biliyoruz. Paydaşlarımızla 7 TIR ve 1 kamyon insani yardım gönderiyoruz. Battalgazi Belediyesi, AK Parti il ve ilçe başkanlıkları olarak 2 TIR'ı biz karşıladık. Hadis-i Şerif'i paylaşmak isterim; ‘Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Yine bir mümin, susuz kalan bir mümine bir şeyler içirip susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona 'Rahîk-ı Mahtûm'dan içirecektir. Yine bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!