Batman Tabipler Odası’ndan aşı çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batman Tabipler Odası’ndan aşı çağrısı
Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, Koronavirüs aşısının önemine dikkat çekti.

BATMAN (İGFA)- Batman Tabipleri Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, COVID–19 pandemisinin yaşamın her alanında toplumu etkilemeye, sağlığı  tehdit etmeye ve ölümlere sebep olmaya devam ettiğini dile getirdi.

Ülkemizde günlük 80’in üstünde vatandaşın maalesef COVID–19 nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çeken Oğuz, "İlimizde de özellikle geçen yaz döneminde COVID-19 nedeniyle hepimizi derinden etkileyen ciddi bir süreci yaşadık. Son günlerde ilimizde alınan tedbirlerle toplumsal ve kişisel koruyucu önlemlere gereken özenin gösterilmesi, tüm toplum kesimlerinin katkısı ve elbette ki salgının başından beri büyük bir özveri ile yoğun emek harcayan sağlık çalışanlarının gayretleri sayesinde günlük yeni tespit edilen vaka sayılarında önemli düzeyde bir azalma mevcut. Sağlık Bakanlığının en son açıkladığı Haftalık il verilerine göre Batman'da günlük yeni tespit edilen vaka sayılarının 10 civarına kadar düştüğünü öğrendik. Bu düşüş çok değerli olmak ile birlikte rehavete kapılmamamız gerektiğini, kişisel ve toplumsal koruyucu tedbirlerimize en üst düzeyde uymamız gerektiğini de hatırlatmak isteriz” dedi.

TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI İÇİN AŞI ŞART

Pandeminin kontrol altına alınabilmesi adına tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirten Oğuz “Sağlık Bakanlığının açıkladığı il verilerine göre bölge illerimizin aşılama oranlarının düşüklüğü çok çarpıcı bir şekilde görülüyor. Toplum bağışıklığını sağlayacak aşılama oranlarına mümkün olduğunca en kısa zamanda ulaşabilmek için mevcut aşılama şekli yeniden gözden geçirmelidir. Etkili, güvenli, nitelikli, ücretsiz aşı temini ve adil koşullarda aşı uygulaması elbette ki süreci yöneten kamu idaresinin sorumluluğundadır. Halkımıza da çağrımız, pandemiyi kontrol altına almak adına elimizdeki en değerli Varlığımız olan aşıya gerekli özenin gösterilerek aşılama sürecine destek olunması ve aşı önerilen her vatandaşımızın aşısını yaptırmak için gerekli sorumluluğu yerine getirmesidir” dedi.

Abone ol


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray’da dev makaron operasyonuÖnceki Haber

Aksaray’da dev makaron operasyonu

TOFAŞ Orman’da kaybolduSonraki Haber

TOFAŞ Orman’da kayboldu

Yorum Yazın