Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Başkan Ulucan: ”Söylemle eylem çeliştiği için hediyeyi kabul etmedik”

Başkan Ulucan: ”Söylemle eylem çeliştiği için hediyeyi kabul etmedik”
Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi cemiyeti ziyaret eden Efeler Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fetanet Kula ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Münür Ali Koç’u makamında misafir etti. Ziyarette gazetecilerin sıkıntılarını ve sorunlarını dile getiren Ulucan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın yerel basına karşı takındığı tavra tepki göstererek, kendisine getirilen hediyeyi kabul etmedi.

Ziyareti nezaketen kabul ettiğini söyleyen Başkan Ulucan, 10 Ocak 2019 yılında cemiyeti ziyaret eden ve o dönem Efeler Belediye Başkan adayı olan Mehmet Fatih Atay'ın "Beni seçimden sonra da eleştirebilirsiniz. Beni eleştiriyorsunuz diye katkı sunmayacağım anlamı yok" sözlerini hatırlatarak, "Sayın başkan seçimden önceki sözünü unuttu ve şimdilerde gazetecileri ilan listesinden çıkartmak ile korkutmaya çalışıyor. Söylem ve eylem arasındaki bu çelişkiden dolayı bu hediyenizi kabul etmeyeceğim" diyerek kendisine getirilen hediyeyi almadı.     

2019 ZİYARETİNDE NE DEMİŞTİ?

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, seçim öncesinde ziyaret ettiği ABGC Başkanı Cem Ulucan’a kendisinin seçildikten sonra da eleştiriye açık olduğunu dile getirmişti. Başkan Atay, gazetecilerin mesleki sıkıntılarının çözümünde yerel yönetimler olarak katkı sunmak istediklerini, gazeteciliğin kamuyu denetlemek adına en önemli meslek olduğunu söylemiş, kendisinin eleştirileri saygıyla karşıladığını ve bundan sonraki süreçte de aynı tavırda olacağını belirtmişti. 

Atay o dönem yaptığı açıklamada, "Gazeteciler olarak zor bir süreçten geçtiğinizin farkındayım. Aydın’daki yerel basının güçlenmesinden yanayım. Elimden gelen desteği eşit olarak göstermeye hazırım. Bana olan eleştirilerinize saygı duyuyorum. Beni eleştiriyorsunuz diye katkı sunmayacağım anlamı yok. Elbetteki katkım olacak. Beni seçildikten sonra da eleştirin. Beni eleştirin ki hatamı bileyim. Muhalefet olursa belediye başkanı iyi çalışır, muhalefet olmazsa her şey aynı olur" ifadelerini kullanmıştı. 

“UKALALIK YAPAN BİR BASIN DANIŞMANI VAR”

ABGC Başkanı Cem Ulucan, kendisini ziyaret eden Efeler Belediyesi Basın Halkla ilişkiler Müdürü Fetenat Kula ve Sosyal İşler Müdürü Münür Alikoç’a  “Sayın başkan seçimden önceki sözünü unuttu ve şimdilerde gazetecileri ilan listesinden çıkartmak ile korkutmaya çalışıyor. Gönderdiği ilanların hangi sayfada ve kaç liradan yayınlanacağına da kendisi karar veriyor. Demokratik ve devrimci kimliğine aykırı davranıyor. Basın özgürlüğünün önemine ilişkin açıklamalar yapan bir belediye başkanına gazetecilere yaptığı baskı yakışmıyor. Süslü cümlelere veya hediyelere ihtiyacımız yok. Seçildiği günden bu yana basın müdürü veya danışmanı konusunda birçok değişikliğe gittiğini de hepimiz biliyoruz. Şu anda da Aydın dışından; Aydın'ı bilmeyen ve gazetecileri ayağına çağırarak ukalalık yapan bir basın danışmanı ile çalışıyor. Arkadaşlarımızın genel olarak hem basın danışmanından hem de bizzat başkanın kendi eylemlerinden rahatsızlığı var. Ziyaretiniz için teşekkür ederim ancak söylem ve eylem arasındaki bu çelişkiden dolayı hediyenizi kabul etmeyeceğim" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!