Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

BALKANTÜRKSİAD’ın yeni başkan adayı belli oldu

BALKANTÜRKSİAD’ın yeni başkan adayı belli oldu
Bu sene kuruluşunun 10.’cu yılına ulaşan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yönetimi önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini açıkladı. Öte yandan Berat Tunakan’ın genel kurulda başkanlık koltuğunu devredeceği isim de belli oldu.

BURSA (İGFA) - Basın toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, 2020 yılında hayatın doğal akışını değiştiren pandemiye rağmen Bursa’nın en aktif sivil toplum kuruluşlarından, sanayici ve iş insanları derneklerinden birisi olduklarını dile getirdi.

Yönetim Kurulu toplantılarına aralıksız devam ettiklerini, Sinerji toplantıları ile seminerleri kesintisiz sürdürdüklerini ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, “Bu dönemde 6’sı kadın olmak üzere derneğimize 29 yeni üyenin katılımıyla büyümemizi sürdürdük.  400’ü aşkın üyeye ulaştık. 200 aileye gıda yardımında bulunduk. Bulgaristan, Arnavutluk ve Zambiya'ya toplam 50 bin adet maske yardımı yaptık. Eğitime yönelik çalışmalarımıza BALKANTÜRK Eğitim Vakfı üzerinden devam ettik” diye konuştu.

Çalışmalarını 2021’de de devam ettirmek istediklerini kaydeden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan, "MİNİA Balkantürk Açıkhava Müzemizi pandeminin seyrine göre Balkan Ülkeleri Büyükelçilerinin de katılımıyla hep birlikte açacağız. Üyelerimiz başta olmak üzere iş dünyamızın AB fonlarından daha çok faydalanabilmelerini sağlamak üzere proje yazma ve hazırlama ekipleri oluşturduk. İkili ilişkilerin kuvvetlenmesi için öncelikle ticari ilişkilerin güçlenmesi gerektiğini biliyoruz. Bu anlamda üyelerimizi, Balkan Ülkelerinin Ticaret Ataşeleri ile aylık bilgilendirme toplantılarında buluşturacağız.”

2021 yılında BALKANTÜRKSİAD’ın Genel Kurulunun da yapılacağını belirten Tunakan, genel mutabakatla yeni dönem başkan adayı olarak halen Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini sürdüren Fatih Şakir'i belirlediklerini söyledi.

Berat Tunakan’ın ardından konuşan BALKANTÜRKSİAD’ın önümüzdeki dönem Başkan adayı Fatih Şakir de “ Karşınızda 400’den fazla iş insanını aynı çatı altına toplayabilmiş, çok büyük bir ailenin fertleri olarak burada bulunuyoruz. Dilerim onlardan alacağımız bayrağı çok daha yukarıya taşıma fırsatı buluruz” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve önümüzdeki dönem başkan adayı Fatih Şakir ile başkan yardımcıları Süleyman İnan ve İskender İskenderoğlu ile derneğin yönetim kurulu üyeleri çalışmaları devam eden MİNİA Balkantürk Açıkhava Müzesi’ni basın mensuplarına gezdirerek yerinde bilgi verdi.

MİNİA Balkantürk Açıkhava Müzesi’nin minyatürlerini hazırlayan 3D Maket Genel Müdürü Nedim Yılmaz da teknik açıklamalarda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!