Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Bağlanma stiliniz nedir?

Bağlanma stiliniz nedir?
Bağlanma stili nedir? Bu ilişkiniz için ne anlama geliyor? Bir psikolojik teori, gelecekte yapacağımız bağlantıları ve inşa ettiğimiz ilişkileri gerçekten tahmin edebilir mi?

Bir ilişkide sıcak ve sevgi dolu olmak doğal bir davranış biçimidir.

lişkileriniz için aşırı endişe duymadan samimi olmanın tadını çıkarırsınız. Romantizm söz konusu olduğunda işleri adım adım atarsınız ve ilişki konularında kolayca üzülmezsiniz.

İhtiyaçlarınızı ve duygularınızı eşinize etkili bir şekilde iletirsiniz ve eşinizin duygusal ipuçlarını okuma ve onlara yanıt verme konusunda güçlüsünüzdür.

Başarılarınızı ve problemlerinizi dostunuzla paylaşırsınız ve ihtiyaç duyduğu zamanlar için orada olabilirsiniz.

Kaçınma

Bağımsızlığınızı ve kendi kendine yeterliliğinizi korumanız çok önemlidir ve sık sık yakın ilişkilere özerkliği tercih edersiniz.

Başkalarına yakın olmak istemenize rağmen, çok fazla yakınlıktan rahatsız oluyorsunuz ve partnerinizi bir kol mesafesi uzakta tutma eğilimindesiniz.

Romantik ilişkileriniz veya reddedilmeniz konusunda endişelenmek için fazla zaman harcamıyorsunuz. Partnerlerinize açılmama eğilimindesiniz ve genellikle duygusal olarak uzak olduğunuzdan şikayet ediyorlar.

Endişeli

Romantik partnerlerinize çok yakın seviyorsunuz.

Bununla birlikte, sıklıkla partnerinizin olmasını istediğiniz kadar yakın olmak istemediğinden korkarsınız. İlişkiler duygusal enerjinizin büyük bir bölümünü tüketme eğilimindedir.

Eşinizin ruh halindeki ve eylemlerindeki küçük dalgalanmalara karşı çok hassas olma eğilimindesiniz ve duyularınız genellikle doğru olsa da, partnerinizin davranışlarını da kişisel olarak kabul ediyorsunuz.

İlişki içinde çok fazla olumsuz duygu yaşarsınız ve kolayca üzülürsünüz.

Sonuç olarak, hareket etmeye ve daha sonra pişman olduğunuz şeyleri söylemeye eğilimlisiniz. Bununla birlikte, diğer kişi çok fazla güvenlik ve güvence sağlarsa, endişelerinizin çoğunu bırakabilir ve memnun hissedebilirsiniz.

Bu bağlanma stilleri bize ne öğretiyor?

Bağlanma stillerimiz ilişkiler içinde nasıl hareket ettiğimizi aydınlatmaya ve özellikler hakkında bilgi sunmaya yardımcı olabilir.

Bu inanılmaz derecede faydalı olabilir, çünkü çoğu zaman anlamadığımızda, hayal gücümüz bizim için boşlukları doldurur ve kişisel olarak yanlış yaptığımız bir şey olması gerektiği varsayımına kapılırız.

Bağlanma stilleri hakkında daha fazla şey bilmek, suçu geliştirmekten ziyade farkındalık geliştirmekle ilgilidir, bir davranışın algılanan kasıtlılığının ötesinde bir şey olduğunu anlarız.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!