Çanakkale
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

‘Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur’

‘Azerbaycan’ın yanında olmak boynumuzun borcudur’
Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen ve Türkiye’de öğrenim hayatlarını sürdüren Azerbaycanlı öğrenciler, Ulus Heykel’de Azerbaycan ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi.
Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen ve Türkiye’de öğrenim hayatlarını sürdüren Azerbaycanlı öğrenciler, Ulus Heykel’de Azerbaycan ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Salih KAPLAN

ANKARA (Anayurt) - Memur-Sen’in gençlik teşkilatı Genç Memur-Sen ve Türkiye’de öğrenim hayatlarını sürdüren Azerbaycanlı öğrenciler, Ulus Heykel’de Azerbaycan ile dayanışma eylemi gerçekleştirdi. Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ bölgesinin statüsündeki anlaşmazlık nedeniyle iki ülke arasında yaşanan çatışmalarda Azerbaycan’a desteklerini açıklayan grup, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’daki askeri varlığının son bulmasını istedi. Grup adına basın açıklamasını gerçekleştiren Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Başkara, “İki Vatan Tek Can olduğumuz Azerbaycan halkının yanında, her fırsatta koşulsuz şartsız duracağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz” dedi.

Başkara, konuşmasında “Ermenistan otuz sene önce uluslararası hukuku hiçe sayarak, Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı işgal etmiş ve bu işgal esnasında hiçbir ahlaki kural tanımayan saldırganlığı ile adeta bir katliam gerçekleştirmiştir. Azerbaycan topraklarının neredeyse beşte birini işgal eden ve milyonlarca insanı yurtlarından ederek, başta Hocalı’da yaptığı soykırım ile insanlık suçu işleyen Ermenistan’ın, tescilli bir saldırgan olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ermenistan’ın 28 Eylül’de yeniden silahlı güçlerle saldırıya geçtiğini hatırlatan Başkara, “Meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan’ın yanında olmak, boynumuzun borcudur” dedi. “Bir yanda kendi toprakları işgal edilen Can Azerbaycan, diğer yanda ise işgalci konumunda olan Ermenistan varken, bize haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, omuz omuza mücadele vermek düşer” diyen Başkara, “Azerbaycan’ın egemenlik hakkını kullanması noktasındaki güçlü iradesini destekliyor, Can Azerbaycan’ın bu mücadeleden zaferle çıkacağına inanıyor, bunun için Genç Memur-Sen olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” şeklinde konuştu. Birleşmiş Milletlere (BM) ve diğer ülkelere de çağırıda bulunarak BM ve ülkeleri Ermenistan’ın hukuk tanımazlığına karşı tavır koymaya davet etti.

Azerbaycan’a desteklerini ifade ederek, “Azerbaycan’ın ve sizlerin, hür ve müstakil kimliğinize yönelmiş her tehdit, bizimde direncimizle ve dirayetimizle muhatap olacaktır” diyen Başkara, “İki Vatan Tek Can olduğumuz Azerbaycan halkının yanında, her fırsatta koşulsuz şartsız duracağımızı bütün dünyaya ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!