Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi Türkiye’ye Örnek Olacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi Türkiye’ye Örnek Olacak
Daha donanımlı olabilmeleri için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi’nde görevli eğitmenlerin eğitimleri devam ediyor. Otizm Destek Merkezi eğitmenleri otizmli bireylere yönelik destekte önemli bir yer tutan spor konusunda da uzman eğitimcilerden eğitimler alıyor. Spor eğitmenlerine 9 yıldır otizmli çocuklarla çalışan eğitmen Yiğit Ünveren süpervizörlük yaparken, Ünveren Aydın’da uygulanan modelin Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmadığını söyledi. Bu yaklaşımın örnek teşkil ettiğini ifade eden Ünveren, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti. Spor eğitmenlerine eğitimler veren Yiğit Ünveren ”Türkiye’de engel gruplarına bile çok önem verilmezken, yüksek fiyatlar söz konusuyken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi ve fiziksel etkinlik merkezi yapması bence inanılmaz bir olgu. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de belediyelerde böylesi ücretsiz bir yaklaşım yok, varsa da nitelik yok. Burada gördüğüm, çocukların en küçük yaştan itibaren özel eğitim, spor, drama, müzik gibi konularla desteklenip akranlarına yetiştirilmesi hedeflenen çok duyarlılık gösterilmiş bir sistem var” diye konuştu. Örnek bir yaklaşım ”Buradaki amaç daha çok çocuğa dokunabilmemiz” Yiğit Ünveren ifadelerini kullanan Ünveren Başkan Çerçioğlu’na otizm konusundaki duyarlığından dolayı teşekkür ederken ”Birçok ilde farklı kurumlara destek vermeye gittim. Metropoller dahil Türkiye’nin hiçbir belediyesinde bu kadar nitelikli bir hizmetin ‘ücretsiz’ verilmesine şahit olmadım. Bu çok önemli. Bu imkân sadece dar gelirli ve büyük şehirlere ulaşım imkânı olmayan ailelere sağlanıyor. Bence bu çok örnek bir yaklaşım” dedi. Öğretmenlerin öğrenciliği hiçbir zaman bitmiyor Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Merkezi beden eğitimi eğitmenlerinden Neşe Aydın ise ”Otizmli çocuklarımıza daha iyi dokunabilmek adına kendimizi geliştirebilmeyi hedef edinmiş bir kurumuz. Özlem Başkanımızın da bu konuda büyük desteklerini alıyoruz. Otizmli bireylere bundan sonra da daha etkili, başarılı ve kaliteli eğitimler vermek en büyük amacımız. Öğretmenlerin öğrenciliği hiçbir zaman bitmiyor. Bizlerin de eğitimle daha iyi yerlere gelmemiz, bu özel çocuklarımız için çok önemli. Bizler de bu noktada sürekli eğitimler alıyoruz” şeklinde konuştu.Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Daha donanımlı olabilmeleri için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi’nde görevli eğitmenlerin eğitimleri devam ediyor. Otizm Destek Merkezi eğitmenleri otizmli bireylere yönelik destekte önemli bir yer tutan spor konusunda da uzman eğitimcilerden eğitimler alıyor. Spor eğitmenlerine 9 yıldır otizmli çocuklarla çalışan eğitmen Yiğit Ünveren süpervizörlük yaparken, Ünveren Aydın’da uygulanan modelin Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmadığını söyledi. Bu yaklaşımın örnek teşkil ettiğini ifade eden Ünveren, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Spor eğitmenlerine eğitimler veren Yiğit Ünveren ”Türkiye’de engel gruplarına bile çok önem verilmezken, yüksek fiyatlar söz konusuyken Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Otizm Destek Merkezi ve fiziksel etkinlik merkezi yapması bence inanılmaz bir olgu. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de belediyelerde böylesi ücretsiz bir yaklaşım yok, varsa da nitelik yok. Burada gördüğüm, çocukların en küçük yaştan itibaren özel eğitim, spor, drama, müzik gibi konularla desteklenip akranlarına yetiştirilmesi hedeflenen çok duyarlılık gösterilmiş bir sistem var” diye konuştu.
Örnek bir yaklaşım
”Buradaki amaç daha çok çocuğa dokunabilmemiz” Yiğit Ünveren ifadelerini kullanan Ünveren Başkan Çerçioğlu’na otizm konusundaki duyarlığından dolayı teşekkür ederken ”Birçok ilde farklı kurumlara destek vermeye gittim. Metropoller dahil Türkiye’nin hiçbir belediyesinde bu kadar nitelikli bir hizmetin ‘ücretsiz’ verilmesine şahit olmadım. Bu çok önemli. Bu imkân sadece dar gelirli ve büyük şehirlere ulaşım imkânı olmayan ailelere sağlanıyor. Bence bu çok örnek bir yaklaşım” dedi.
Öğretmenlerin öğrenciliği hiçbir zaman bitmiyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Otizm Destek Merkezi beden eğitimi eğitmenlerinden Neşe Aydın ise ”Otizmli çocuklarımıza daha iyi dokunabilmek adına kendimizi geliştirebilmeyi hedef edinmiş bir kurumuz. Özlem Başkanımızın da bu konuda büyük desteklerini alıyoruz. Otizmli bireylere bundan sonra da daha etkili, başarılı ve kaliteli eğitimler vermek en büyük amacımız. Öğretmenlerin öğrenciliği hiçbir zaman bitmiyor. Bizlerin de eğitimle daha iyi yerlere gelmemiz, bu özel çocuklarımız için çok önemli. Bizler de bu noktada sürekli eğitimler alıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!