Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Ankara'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 100

Ankara'da yoğun bakım doluluk oranı yüzde 100
Prof. Dr. Vedat Bulut, Ankara nın çok kritik bir aşamada olduğunu söyleyerek, Yoğun bakım yatak sayıları ful kapasiteyle dolu. Yoğun bakımda yatması gerekenler klinikte yatırılıyor. Klinikte yatması gerekenler ise ev istirahatine gönderiliyor dedi.
Prof. Dr. Vedat Bulut, Ankara'nın çok kritik bir aşamada olduğunu söyleyerek, "Yoğun bakım yatak sayıları ful kapasiteyle dolu. Yoğun bakımda yatması gerekenler klinikte yatırılıyor. Klinikte yatması gerekenler ise ev istirahatine gönderiliyor" dedi.

Uğur DUYAN

ANKARA (Anayurt)- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Ankara Tabip Odası eski başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, başkentteki tüm hastanelerde yoğun bakım doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını kaydederek, "Ankara'da şu aşamada yoğun bakım kapasiteleri aşındığı için solunum cihazı bulmakta zorluk yaşanabilir ve bu nedenle de ölümler artabilir. Bir kez daha yetkilileri bu soruna karşı uyarıyorum" dedi.

Ankara'daki hastanelerde yoğun bakım servislerinin dolduğunu söyleyen Bulut, "Başkent olması nedeniyle Ankara salgında bir portal oldu. Pek çok kişi bürokratik işleri için Ankara'ya geldi. Bunun da sonuçlarını görüyoruz. Çok sayıda milletvekili ve bürokratta virüs görüldü. Mesela Vuhan'da bir eyaletin başkentiydi. Roma'da benzer bir şekilde ratan vakalar var. Başkentlerde bu tür yoğunlukların yaşandı ve yaşanıyor" dedi.

Ankara artık çok kritik bir aşamada olduğunu söyleyen Bulut, "Yoğun bakım yatak sayıları ful kapasiteyle dolu. Yatak sayıları artık yetersiz. Yoğun bakımda yatması gerekenler klinikte yatırılıyor. Klinikte yatması gerekenler ise eve istirahatte gönderiliyor. Ankara nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü şehir oldu" ifadesini kullandı.

Ankara'daki vaka sayılarının artışını etkileyen Anadolu adetlerinin aslında tüm Türkiye için geçerli olduğunu ifade eden Bulut şöyle konuştu:

"Biz bu konularda bilimsel incelemeyi yaparken, farklı değişkenler üzerinden örneklere bakarız, şimdi bütün Anadolu'da cuma, cumartesi, pazar üç gün süren düğünler oluyor. Çevre köylerden hatta illerden insanlar geliyor. Ben 15 günde 14 il gezdim ve gördüğüm kadarıyla pek çok yerde düğünlerden yayılmış durumda salgın. Fakat Ankara'yı farklı kılan özellikler var. Bunlar nelerdir diye baktığımız da birincil neden başkent olmasından kaynaklanan etkenler. Yani bürokratik işleri için Ankara'ya gelenler var. İkincisi çeşitli nedenlerden dolayı Ankara'da ayrılıp Ankara'ya gelen çok sayıda kişinin olması. Ayasofya'nın açılışında çok sayıda Ankaralı İstanbul'a gitti ve geldi. Bu gibi örnekler var. Ankara'ya tedavi olmak için gelen çok sayıda vaka oldu. Buna benzer örnekler de var Yani Ankara salgında bir portal oldu."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!