Çanakkale
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Altındağ'dan turizm atağı

Altındağ'dan turizm atağı
Altındağ Belediyesi, başta Ankara Kalesi ve Ulus Tarihi Kent Merkezi olmak üzere başkentin pek çok tarihi ve turistik noktasına ev sahipliği yapan Altındağ ın turizm potansiyelini açığa çıkarmak için çalışıyor.
Altındağ Belediyesi, başta Ankara Kalesi ve Ulus Tarihi Kent Merkezi olmak üzere başkentin pek çok tarihi ve turistik noktasına ev sahipliği yapan Altındağ'ın turizm potansiyelini açığa çıkarmak için çalışıyor.

Uğur DUYAN

ANKARA - (Anayurt) - 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 130 bin 434 kişinin oyunu alarak yüzde 64,43'le Altındağ Belediye Başkanı seçilen Doç. Dr. Asım Balcı, göreve geldiği günden bu yana Altındağ'da yıllar süren kentsel yenilenme çalışmalarını daha ileri bir safhaya taşıdı.

Altındağ'ın Ankara'nın kalbi olduğunu her fırsatta ifade eden Asım Balcı idaresindeki Altındağ Belediyesi, başta Ulus Tarihi Kent Merkezi ve Hamamarkası olmak üzere peç çok noktada tarihsel dokuya uygun biçimde restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

2019 yılında sadece 589 bin yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Ankara'nın turizm potansiyelini artırmak için Ankara Kent Konseyi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası ile ortak toplantılar da düzenleyen Altındağ Belediyesi, Ankara'daki turizmi potansiyeli açığa çıkartmak için akıllı teknolojilerden de yararlanıyor.

TARİHİ KONAKLAR YENİLENİYOR

Ankara turizmini canlandırmak için özellikle tarihi mekanların yeniden hayat bulmasının gerekli olduğunun her fırsatta altını çizen Belediye Başkanı Balcı, Avrupa ülkelerinde uygulanan "Old City (Eski Şehir) kavramını başkentin kalbinde başarıyla uygulamak için pek çok projeyi hayata geçirdi.

Bu kapsamda Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası'nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarının sürdüğü Hamamarkası bölgesinde, tarihi dokuya uygun yeni binalar yapılıyor.

Hamamarkası'ndaki tarihi binaları koruma altına alan Altındağ Belediyesi, yürüttüğü restorasyon çalışmaları sayesinde tarihi değerleri gelecek kuşaklara taşıyor. Aslına uygun olarak tarihi Ankara evlerinin yapımının devam ettiği bölgede, 10 tarihi konağın yapımı devam ediyor. Var olan konaklarda ise aslına uygun rekonstrüksiyon çalışması gerçekleştiriliyor.

Altındağ Belediyesi, Hamamarkası bölgesindeki elektrikli aydınlatma direklerini, güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma direkleriyle değiştirdi. Ekonomik aydınlatma yöntemi, kısa süre sonra Altındağ'ın parklarında da devreye sokulacak.

ALTINDAĞ'A ALTINROTA

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Uluslararası Ankara Marka Buluşmaları'na konuşmacı olarak katılan Balcı, başkent ve Altındağ turizmi üzerine fikirlerini dile getirdi. "Biz Altındağ'ı Ankara'nın, hatta Türkiye'nin kalbi olarak nitelendiriyoruz" diyen Balcı, "Binlerce yıllık medeniyete ev sahipliği yapan Altındağ'ın tarihi mekanlarını en fazla yabancı turistler ziyaret ediyor. Bizim buraya yerli turisti de çekmemiz gerekiyor. Bunun için de bir yol haritası üzerine çalışıyoruz" dedi. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, 12 Şubat'ta ilçe turizmini canlandırmak amacıyla 'Akıllı Turizm Rotası (Altınrota)' adlı bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Altındağ'da, turizm sektörünü canlandıracak "Altınrota" uygulaması, Türkiye Belediyeler Birliğince destek almaya da hak kazandı. "Akıllı turizm rotası" uygulamaları dünyanın gelişmiş turizm bölgelerinde uygulanıyor.

5 BİN ALTINDAĞLI ANKARA'YI GEZDİ

Ankara'daki yerli turist potansiyelini açığa çıkartmak için çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediyesi, "Ankara'yı Tanıyoruz" gezileri de düzenledi. Bu kapsamda, 5 bin Altındağlı, "Ankara'yı Tanıyoruz" projesi kapsamında, Çamlıdere, Polatlı, Beypazarı, Nallıhan ve Şereflikoçhisar'ı (Tuz Gölü) gezdi.

GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI SERGİSİ

Altındağ Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl kasım ayında Ankara Kalesi'nde düzenlenen "Geleneksel Türk El Sanatları" sergisi, Ankaralıların büyük beğenisini topladı. Altındağ Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası iş birliği ile, Ankara Kalesi'nde düzenlenen "Geleneksel Türk El Sanatları" sergisi sona erdi. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen ustalara ev sahipliği yaparak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını ve sanatçılarını Ankara Kalesi'nde bir araya getiren sergi, her yaştan Ankaralılar tarafından ziyaret edildi.

ALTINDAĞ'DA MÜZE KARDEŞLİĞİ

Geçtiğimiz yıl haziran ayında, Altındağ'da 6 müze turizme destek vermek amacıyla iş birliği yaptı. Bu iş birliği kapsamında 5 müzenin birinden bilet alan vatandaşlar diğer müzelerden indirimli faydalanacak. Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Altınköy Açık Hava Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Türkpusat Geleneksel Türk Savaş Pusatları Müzesi, Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi'nin dahil olduğu "Müzeler Seni Çağırıyor" kampanyası, yıl sonuna kadar devam etti.

Bu kampanya ile tamamı Altındağ'da bulunan müzelerin ziyaretçi sayısının arttığını ve müzelerin daha fazla ilgi çektiğini söyleyen Balcı, "Ziyaretçi sayılarına baktığımızda hedefimize ulaştığımızı görüyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Altındağ Ankara'nın en önemli turizm merkezi ve çok sayıda önemli müzeye sahip... Turizme destek vermek için müzeler arası iş birliği yapmamız da, büyük ilgi gördü" dedi.

ALTINDAĞ'A 28 YENİ PARK

Asım Balcı göreve geldiği günden bu yana ilçeye 28 park ve ağaçlandırma alanları da kazandırdı. Altındağ Belediyesi, parklara büyüklüklerine göre; spor aletleri, futbol sahaları, basketbol sahaları, koşu yolları, çocuk oyun alanları, kamelyalar ve banklar da yerleştirerek, her yaştan mahalle sakininin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak alanlar oluşturdu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!