Çanakkale
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Aloe Vera nelere iyi gelir? Aloe vera cilde faydaları nelerdir?

Aloe Vera nelere iyi gelir? Aloe vera cilde faydaları nelerdir?
Aloe vera gerçek bir mucize bitkidir. Örneğin, havayı temizleyen bir ev bitkisidir. Bitki zararlı maddeleri havadan filtreler. Ama hepsi bu değil ...

Aloe vera gerçek bir mucize bitkidir. Örneğin, havayı temizleyen bir ev bitkisidir. Bitki zararlı maddeleri havadan filtreler. Ama hepsi bu değil. Bugün aloe vera'yı çeşitli ilaç ve kozmetik ürünlerinde bir bileşen olarak bulabilirsiniz. Bu nedenle, vakit kaybetmeden evinize bir aloe vera bitkisi koyun.



1. KEPEĞİ TEDAVİ EDİN

Kepekten muzdarip misiniz? Bunu ev yapımı aloe vera saç maskesi ile düzeltebilirsiniz. Aloe veranın uzun bir sapını boyuna ikiye kesin ve bir kaşıkla bitkiden jeli çıkarın. Bu jeli bir kaseye koyun ve yaklaşık iki yemek kaşığı saç kremi, bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. Pürüzsüz bir macun halinde karıştırın ve maskeyi saç derinize yayın. Bir süre bırakın ve sonra saçınızı yıkayın. Kepekleriniz iyileşir ve hatta tamamen yok olabilir.



2. GÜNEŞ YANIĞINA KARŞI MÜKEMMEL

Aloe vera, cildinize uyguladığınızda nemlendirici ve serinletici bir etkiye sahiptir. Bu nedenle, bitkinin jeli güneşten yanmış cilt üzerinde mükemmel çalışır. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, birçok güneş yanığı ürünü aloe vera içerir.



3. SİVİLCELERE KARŞI ETKİLİ

Aloe vera birçok mineral içerir ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Sonuç olarak bitkinin jeli de sivilcelerden kurtulmaya yardımcı olur. Kendi yüz yıkamanızı kolayca yapabilirsiniz. Bir kaseye iki yemek kaşığı aloe vera jeli koyun ve iki yemek kaşığı badem sütü ve iki yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karıştırın ve yüz yıkamanız hazır. Karışımı cildinize nazikçe masaj yapın ve birkaç dakika sonra ılık su ile durulayın.



4. YARALARI TEDAVİ ETMEK İÇİN KULLANIN

Aloe vera yaraları daha hızlı iyileştirebilir ve yara izlerini azaltabilir. Araştırmalara göre aloe vera bitkisinin suyunun küçük yaraları çok daha hızlı iyileştirdiği söyleniyor. Daha ince bir sıvı elde etmek için aloe vera bitkisinin jelini bir karıştırıcıya koyabilirsiniz.



5. MAKYAJ TEMİZLEYİCİ

Hassas bir cildiniz varsa, yakmayan bir makyaj temizleyici bulmak çok zor olabilir. Makyaj temizleyici için başka yere bakmayın! Bir pamuğa biraz bitki jeli koyun ve cildinize nazikçe masaj yapın. Ardından makyajınızı kolayca çıkarabilirsiniz.



6. PEELİNG YAPMAK İÇİN

Cildinizle ilgilenirken aloe vera jelini yüz peelingi yapmak için de kullanabilirsiniz. Biraz jeli biraz kabartma tozu ile karıştırın ve işiniz bitti!



7. BİR GARGARA YAPIN

Etiyopya Sağlık Bilimleri Dergisi'nde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırma, aloe vera'yı gargara olarak kullanabileceğinizi gösteriyor. Bitki, plak üretimini önleyen iyi bir C vitamini dozu içerir. Aloe vera ayrıca şişmiş diş etleriniz varsa rahatlama sağlayabilir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!