Çanakkale
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

AKP'den Macron'a Libya tepkisi: Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz

AKP'den Macron'a Libya tepkisi: Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Libya ile ilgili yaptığı açıklamalarda tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'Libya'da suç işleyen sizsiniz, Libya'da

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Libya ile ilgili yaptığı açıklamalarda tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Libya'da suç işleyen sizsiniz, Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz" dedi

AKP'den Macron'a Libya tepkisi: Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Libya ile ilgili yaptığı açıklamalarda tepki gösteren Çelik, "Sayın Macron'a buradan ifade etmek isteriz; Libya'da suç işleyen sizsiniz, Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyorsunuz" dedi.

Çelik açıklamasında "Eğer insanlık suçundan bahsedilecekse, hukuka aykırı bir durumdan bahsedilecekse, Macron'un arkasında olduğu eylemlerdir hukuka aykırı olan" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yaptığı görüşme sonrasında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si Libya'daki askeri varlığını artırdı ve Suriye'den cihatçı savaşçıları yeniden toplu olarak Libya'ya getirdi" diye konuşmuştu.

Türkiye'nin Libya konusundaki tavrının kabul edilemez olduğunu savunan Macron, “ NATO üyesi olduğunu iddia eden bir ülke olarak Türkiye'nin, Libya'daki iç savaşta tarihsel ve cezai sorumluluğu var. Şu anda bizim açımızdan Türkiye'nin kabul edilebilir olmayan Libya politikasının açıklığa kavuşturulması gereken bir noktadayız” ifadelerini kullanmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı açıklamalar şöyle:

akp-den-macron-a-libya-tepkisi-libya-da-tehlikeli-bir-oyun-oynuyorsunuz-751039-1.

>> Maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Maalesef maske ve mesafe konusunda bir takım yanlış yaklaşımların olduğunu görüyoruz. Normalleşme sürecinin tersine dönmemesi için tedbirler kritik önemdedir.

>> Salgın sürecinde 6 milyondan fazla vatandaşımıza destek sağlandı.

>> Salgınla mücadelede alınan bütün tedbirlerin toplam tutarı bugün itibariyle 280 milyar liraya ulaşmıştır. Bu süreç dinamik bir süreçtir.

>> Pençe-Kartal, Pençe-Kaplan ve yaptığımız tüm operasyonlarda başarılı bir şekilde terörle mücadele konusunda çok güçlü bir performans ortaya koyuyoruz.

>> 1 milyon yazılımcı projesi 7 haftada rekor düzeye ulaştı. Gençlerimizin gösterdiği ilgi sevindirici. Proje, 616 bin 713 kişiye ulaştı.

>> Avusturya, bütün İslam ve Türkiye karşıtı gösterilerin merkezi haline gelmiştir. Viyana'da PKK'nın çirkin eylemlerine Avusturya polisi izin vermiş ve bayrağımızın yakılmasına tepki gösterenlere müdahalede bulunmuştur.

>> (Europol'ün terör raporu) Türkiye'nin tespitlerini teyit etmektedir. Umarız rapordan Avrupa ülkeleri gereken nasibi alır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!