Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Akbank Kısa Film mükâfatları verildi

Akbank Kısa Film mükâfatları verildi
Ulusal Yarışma bölümünde “En İyi Kısa Film” ödülü Gökalp Gönen ’in üstlendiği “Avarya” filminin, Uluslararası Yarışma bölümünde Çek Cumhuriyeti ’nden Daria Kashcheeva nın Daughter adlı filmi ve Sandra Peso‘nun Bimba projesi “En İyi Senaryo” ödülünü kazandı.
Milli Müsabaka kısmında “En İyi Kısa Film” mükâfatı Gökalp Gönen ’in üstlendiği “Avarya” filminin, Beynelmilel Müsabaka kısmında Çek Cumhuriyeti ’nden Daria Kashcheeva'nın Daughter isimli filmi ve Sandra Peso‘nun Bimba projesi “En İyi Senaryo” mükâfatını kazandı.

Özgür GÜVENÇ

İSTANBUL Anayurt - 16. Akbank Kısa Film Şenliği müsabakasının neticeleri muhakkak oldu. 74 ülkeden toplam 2 bin 217 kısa filmin müracaat ettiği bu senenin müsabakasını kazananlar Ceyda Düvenci ’nin sunumuyla Akbank Sanat Instagram hesabında hakikatleşen canlı yayında duyuruldu. Şenlikte bu sene 3 ayrı kısımda değerlendirmelere yer verirken; Milli Müsabaka Kategorisi, Beynelmilel Müsabaka Kategorisi ve Akbank Kısa Film Forum Senaryo Müsabaka Kısmı ’nden oluştu.

 “Milli Müsabaka Şenlik Kısaları Kısmı”ne seçilen 14 film ve “Beynelmilel Müsabaka Dünyadan Kısalar Kısmı”ne seçilen değişik 14 film “En İyi Film Mükâfatı” için müsabakaya hak kazandı. Milli Müsabaka kısmında “En İyi Kısa Film” mükâfatı, rejisörlüğünü Gökalp Gönen ’in üstlendiği “Avarya” filminin olurken bu kısımda mansiyona kıymet görülen imaller Ahmet Keçili ’nin Dede filmi ve rejisör Kasım Ördek ’in Yağmur Olup Kente Düşüyorum  adlı filmi oldu.

Milli Müsabaka Şenlik Kısaları filmi değerlendirmelerini, oyuncu Hikaye Karayel, rejisör Can Evrenol, rejisör Mehmet Bahadır Er, oyuncu Tamer Levent ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ’dan oluşan ana seçici heyet yaptı.

Beynelmilel Müsabaka kısmında Çek Cumhuriyeti ’nden Daria Kashcheeva rejisörlüğündeki Daughter isimli filmiyle “En İyi Kısa Film” mükâfatını alırken, bu kısımda mansiyona kıymet görülen imaller ise İran ’lı rejisör Mohammad Hormozi ’nin Inner Self ve Darılı rejisör Morad Mostafa ’nın Ward ’s Henna Party filmleri oldu.

Beynelmilel Müsabaka Dünyadan Kısalar ana seçicileri ise rejisör Maryna Er Gorbach, oyuncu Afsaneh Pakroo, evraksal rejisörü Sinisa Gacic, rejisör Tolga Karaçelik ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı olarak filmleri değerlendirdiler.

Akbank Kısa Film Forum kısmında finale kalan 8 senaryo, bu sene müsabakaya müracaat eten 752 senaryonun  arasından seçildi. Kıymetlendirmeler neticesinde Sandra Peso‘nun Bimba projesi “En İyi Senaryo” mükâfatını kazanırken Ayça Çiftçi ’nin O Yaz senaryosu    ile mansiyona kıymet görüldü.

Oyuncu Tuğçe Altuğ, senaryocu Akın Aksu, yazar ve rejisör Melik Saraçoğlu en iyi senaryo seçicileri olarak değerlendirmeleri yaptılar.

KONUTTA KISA FİLM MÜSABAKASI DA YAPILIYOR 

Akbank Kısa Film Film Şenliği kapsamında bu seneye özel “Konutta Kısa Film Yarışması” da reelleştirilecek. Son bir ay içerisinde çekilen en az 2, en fazla 5 dakikalık filmleriyle müsabakaya katılmak isteyenler bu müsabakaya müracaat yapabilecekler. 4-24 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak Jüri değerlendirmeleri sonrasında neticeler 5 Haziran ’da  Akbank Sanat Instagram sayfasından duyurulacak.

KUTU İÇİ AKBANK KISA FİLM FESTİVAL KAZANANLARI

16. Akbank Kısa Film Şenliği, kısa film alanında platform oluşturmak üzere 74 ülkeden toplam 2.217 kısa filmin müracaatının değerlendirilmesi neticeyi yapıldı.

Avarya / Akbank Milli Müsabaka Birincisi: Avarya filminde; Yaşanabilir yeni bir seyyare bulma umuduyla yola çıkan adam, misyonu idareyen robotun hiç bir seyyare uygun bulmaması sebebiyle gemiye hapsolur. Bir çıkış yolu bulsa da, bu yalnızca karanlık bir gizem çıkaracaktır. Senaryosu, rejisörü ve görüntü rejisörü olarak Gökalp Gönen'in animasyon filmi olan Avarya renkli olarak HD formatında 20 dakikalık 2019 imali.

Gökalp Gönen 1989 Hatay, Türkiye YTÜ interaktif medya tasarımından mezun. 2015 senesinde bitirdiği ‘ ’Altın Vuruş ’ ’ adlı kısa animasyon filmi ile bir çok şenlik seçkisinde yer aldı ve bir mükâfatın sahibi oldu. Bağımsız animatör ve rejisör olarak çalışmalarına devam etmekte.

Kız Çocuğu / Daughter: Akbank Beynelmilel Müsabaka Birincisi: Acılar saklanmalı mıdır? Babasından sevgi görmeye hasret bir kız çocuğu, kendini iç dünyasına mı kapatmalı yoksa çok geç olmadan kavramayı ve bağışlamayı mı bilmelidir? suallerine değiniyor. Rejisör: Daria Kashcheeva'nın birincilik kazanan filmi.

Daugghter filmi 15 dakika, 4K olarak renkli animasyon bir film. Senaryosu  Daria Kashcheeva, görüntü rejisörü Daria Kashcheeva, Bargav Sridhar. 

Daria Kashcheeva, Prag FAMU ’de animasyon öğrenimi    gördü. Talebeyken sürüklediği filmler pek çok beynelmilel şenlikte gösterildi. “To Accept” isimli filmi, 2017 Cannes Film Şenliği ’nde Nespresso Talents mükâfatını kazandı. Lisans derecesi tezi kukla animasyonu “Kız Çocuğu” Daughter, 2019 2019 Annecy Animasyon Film Şenliği ’nden Kristal Mükâfatıyla döndü.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!