Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

Ailesiz çocukların ’kahraman’ı koruyucu aileler

Ailesiz çocukların ’kahraman’ı koruyucu aileler
Kahramanmaraş Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından verilen birinci kademe koruyucu aile eğitimi tamamlandı.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından; koruyucu aile sisteminin başarısını artırmak amacıyla geliştirilen Koruyucu Aile 1. Kademe Eğitim Programı devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta 21 Koruyucu Ailenin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programında ailelere, temel bilgi ve becerileri kazandırılacağı toplam 11 eğitim modülünden oluşan eğitim programı çevrimiçi olarak uzaktan düzenlendi.

Vali Ömer Faruk Coşkun’un da katılımıyla başlatılan eğitimler toplamda 8 gün devam ederken, kapanışına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç de boy gösterdi.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun,  koruyucu ailelere yaptığı konuşmada;  her çocuk için en sağlıklı ortamın kendi biyolojik ailesinin yanı olduğunu belirtti. Sosyal ve ekonomik zorluklarla zayıflayan ve dağılan ya da zihinsel bedensel psikolojik sorunları nedeniyle aile bütünlüğünü sağlayamayan ailelerin, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelebildiğini vurgularken, ailesinden ayrılarak kurum bakımına alınan çocuklara verilebilecek en iyi hizmet modelinin ise koruyucu aile hizmet modelinin olduğunu belirtti.

 

KAHRAMANMARAŞ İLK SIRADA

Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç de; 2021 yılının ilk koruyucu aile eğitim programını Kahramanmaraş'ın yaptığını belirtirken, nüfusa oranla koruyucu aile sıralamasında Kahramanmaraş'ın ilk sıralarda yer aldığını duyurdu.

 

 

 

Sevgi Dolu Bir Aile Ortamı

 

İl Müdürü Mutlu KAYA yaptığı konuşmada; koruyucu ailelerimizin şefkatli kucaklarını çocuklarımıza açtıklarını, koruyucu ailelerimizin şefkatleri ile çocuklarımıza sevgi dolu bir aile ortamı sunarak yapılacak tüm uzman yaklaşımlarından çok daha değerli bir özveride bulunduklarını belirterek koruyucu ailelerimize teşekkürlerini ifade etmişlerdir. Eğitim Hakkında bilgi veren KAYA; Temel bilgi ve becerileri kazandırılacağı toplam 11 modülden oluşan eğitim programının 11.01.2021 tarihinde başlayarak 19.01.2021 tarihinde sona erdiğini, eğitimin “Merhaba, Hazırım, Birlikteyiz, Bağlanma ve Gelişimi, Yaşam Düzeni, Beceri Kazanma , Travma ve İyileşme, Ergenlik, Bağımlılığı Anlama ve Yaklaşım, Sağlıklı Geçişler, Güçlenme ve Stresle Başa Çıkma” modülleri ile “Özel Gereksinimli Çocuklar için Koruyucu Aile Eğitimi (Farklı Gelişiyorum İletişim ve Davranış Yönetimi, Günlük Yaşam Becerilerinde Gelişimi Destekleme, Sağlık ve Güvenlik, Cinsel Gelişim ve İstismar, Toplumsal Kaynaklara Erişim) konularından oluştuğunu ifade etti.

 

 

İl Müdürü Kaya; revize edilen 1. Kademe koruyucu aile eğitim modülünü ailelere sunan ilk İl’ in Kahramanmaraş olduğunu belirtti.

 

Eğitim sonunda koruyucu ailelerimizle yapılan genel değerlendirmede ailelerimiz, Eğitim programından memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!