Çanakkale
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

Adalet Atlası bitiyor: Bugün Türkiye’de adaleti konuşmanın anlamı ne?

Adalet Atlası bitiyor: Bugün Türkiye’de adaleti konuşmanın anlamı ne?
Anadolu Kültür’ün ilk podcast projesi Adalet Atlası, "Bugün Türkiye’de adaleti konuşmak" kaydıyla sona eriyor. Toplam 30 bölüm içeren iki ...

Anadolu Kültür’ün ilk podcast projesi Adalet Atlası, "Bugün Türkiye’de adaleti konuşmak" kaydıyla sona eriyor. Toplam 30 bölüm içeren iki sezonluk serinin Danışma Kurulu üyeleri, son bölümde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Nisan 2022 tarihli Gezi davası kararından yola çıkarak Türkiye’nin güncel durumu içinde adaleti tartışmanın anlamını sorguluyor.

Gökçer Tahincioğlu'nun haberi :50 soruda Gezi davasında yaşananlar

Kurulu oluşturan insan hakları ve devlet kuramı çalışan hukukçu Kasım Akbaş, Altyazı Fasikül: Özgür Sinema projesinin yürütücüsü ve sinema yazarı Senem Aytaç, feminist hukuk teorisi alanında uzmanlaşan hukukçu Ceren Akçabay, Osmanlı edebiyatları ve karşılaştırmalı edebiyatta uzmanlaşan akademisyenMehmet Fatih Uslu, psikososyal çalışmalar ile film sosyolojisi alanlarından akademisyen Umut Tümay Arslan ve geçiş dönemi adaleti ve nöroloji ile hukuk ilişkisi çalışan hukukçu Ozan Erözden, kayıtta yargı mensuplarının hukukun temel prensiplerini çiğneyebildiği bu dönemde adalet aramanın imkânları üzerine tartışıyor. Hukuku araçsallaştıran siyasi iradenin yanı sıra toplum içinde yükselen ayrımcılık ve şiddet eylemlerinin de ele alındığı bölümde, birlikte yaşamayı mümkün kılan adalet duygusunun yeniden nasıl tesis edilebileceği konuşuluyor.

Esril Bayrak ve Hazal Özvarış’ın koordinatörlüğünü üstlendiği serinin son bölümünü dinlemek için:

Adalet Atlası nedir? 

Adalet Atlası, farklı alanlarda yaşanan güncel hak ihlallerinden yola çıkan ama adaleti hukukla sınırlamayan bir podcast serisi olarak yola çıktı. İlk yayını Ekim 2020’de başlayan ve Haziran 2022’ye sonlanan seride, her biri 15 bölümden oluşan iki sezon boyunca müzikten video oyunlarına, kanıt üretiminden defineciliğe pek çok alanın adaletle kesişim noktaları konuşuldu. Her bölümde farklı disiplinlerden iki veya üç konuk, Hazal Özvarış moderatörlüğünde soruları yanıtlarken adil olanın ne olduğuna nasıl karar verdiğimize, Orta Çağ’da yargılanan hayvanlara, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi gözde yazarların yazmadıklarıyla adalet anlayışımızı nasıl şekillendirdiğine, yürüme ile adaletin ilişkine ve daha pek çok konuya değindi. Bölümlerin çerçevesini çizen Danışma Kurulu üyeleri, seri sona yaklaşırken içeriği nasıl belirlediklerini, bölümleri dinledikçe adalete ilişkin düşüncelerinin nasıl dönüştüğünü ve nelerin eksik kaldığını “Adalet Atlası’nda ne yaptık?” bölümünde anlattı. İlgili bölümü dinlemek için:

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!