Çanakkale
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

ABB'de 15 saatlik 'faaliyet' mesaisi

ABB'de 15 saatlik 'faaliyet' mesaisi
Ankara Büyükşehir (ABB) Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2019 mali yılı kesin hesabı ve faaliyet raporları görüşüldü.

Ankara Büyükşehir (ABB) Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2019 mali yılı kesin hesabı ve faaliyet raporları görüşüldü.

15 saat süren ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın başkanlık yaptığı toplantıda, ABB, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2019 mali yılı kesin hesapları oy çokluğu ile kabul edilirken, faaliyet raporları da Meclis'ten geçti.

Meclis toplantısında yaptığı sunumda Büyükşehir Belediye Meclisini 11 milyar TL borçla devraldıklarını belirten Başkan Yavaş, geçmiş dönemle göreve başladığı 8 Nisan 2019 tarihinden itibaren 1 yıllık dönemi karşılaştırmalı olarak anlattı. Yavaş, amaçlarının eskiyi kötülemek değil yapılanların ya da yapılmayanların iyi anlaşılmasını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

ANKAPARK'a geçmiş dönemde 750 milyon dolar harcandığının söyleyen Yavaş, gelinen noktada hukuki süreci başlattıklarını belirterek, 750 milyon dolar ile Ankara'ya neler yapılabileceğini örnekler vererek sıraladı:

-600 milyon dolara ASKİ’nin yıllardır ihmal edilen acil yatırımlarının hepsi bitirilirdi

-Ankara'nın ihtiyacı olan 29 bin km. yol yapılırdı

-Mamak Kentsel Dönüşüm Projesindeki konutlardan 17 bin 125 tane yapılırdı

-Ankara’da 18 km’lik bir metro hattı daha tamamlanırdı

-4 bin 19 tane otobüs alınırdı

-193 tane 40 derslik ilköğretim okulu, 234 yurt yapılırdı

-Bir yıl boyunca her ay yardım alan 163 bin aileye asgari ücret tutarında maddi destekte bulunabilirdik.

BAŞKNETGAZ ÖZELLEŞTİRMESİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentgaz'ın özelleştirme sürecine ilişkin, "Meclis tutanağı var. Bu şirket değerinin çok altında bedelle özelleştiriliyor. 2008'de yüzde 80 hissesine 1 milyar 600 milyon veriliyor. Yükümlülüklerini yerine getiremediği için ihale iptal ediliyor. 2013'te bu sefer şirketin yüzde 100'ü 1 milyar 162 milyon dolara satılıyor" dedi.

ASKİ'nin 2019 yılını 278 milyon TL zararla kapattığını söyleyen Başkan Yavaş, bunun nedeninin mal ve hizmet alımlarının yüzde 50 oranında artmasından kaynaklandığına dikkat çekti.

Ankara'daki asfalt yatırımlarına da değinen Yavaş, merkez ilçelerde 40 milyon ton asfalt ihtiyaç olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimizde 25 ilçemizde toplamda 6 milyon ton asfaltlanması gereken ama asfaltlanmayan köy yolu vardı. Bunun maliyeti 1,5 milyar TL. 5 yılda yapılmayanı benden 1 yılda yapmamı bekleyen meclis üyeleri var. Son 10 yılda asfaltın ortalama bedeli 57,3 dolar. Bizim yaptığımız ihalede aldığımız asfaltın tonu 25 dolar. Üstelik aynı firma" diye konuştu.

SU BORCUNU ÖDEMEYEN ABONELERE FAİZSİZ TAKSİT İMKANI

Belediye Meclisinde ayrıca su abonelerini yakından ilgilendiren karar oy birliği ile kabul edildi. ASKİ Genel Müdürlüğünün Kovid-19 salgınında abone uygulamalarına ilişkin Başkanlık yazısının görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisinde, Nisan-Mayıs ve Haziran aylarında su faturalarını ödeyemeyen abonelere gecikme zammı ve faiz alınmadan borçlarını Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında üç eşit taksitle ödeme imkanı sağlandı.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN BİRLİK ÇAĞRISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kent yönetiminde ortak akılla çalışmaya önem verdiklerini belirterek, Belediye Meclisinde grubu bulunan partilere birlik çağrısı da yaptı:

"Bütün ilçe belediye başkanlarımızın kendi ilçeleriyle ilgili mutlaka seçmenine vaat ettiği projeleri gelin bu projeleri Büyükşehir ile birlikte yapalım, kendi ilçelerimize birer eser kazandıralım demesini beklerdim. Maalesef bu olmadı. Sık sık uzattığımız eller boşta bırakıldı. Bundan sonra belediye başkanı arkadaşlarımın öncülüğünde yapılacak projeleri bir an evvel yapalım. Bu şekilde hareket etmekten zarar gören Ankara ve Ankaralılar. Ankara bizi bunun için seçmedi. Bir araya gelin, yan yana gelin ve Ankara için güzel hizmetler yapın diye seçti. Hiç kimse bizim düşmanımız değil. Dolayısıyla kimseyi rakip, düşman olarak görmüyoruz. Tekrar bu vesileyle birlik beraberlik içinde hizmet etme çağrımı yineliyorum."

15 SAAT CANLI YAYIN REKORU

15 saat süren ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısında, Başkan Yavaş ve Meclis üyeleri 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, gazileri de minnetle andı.

Yapılan konuşmaların ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2019 mali yılı kesin hesapları oy çokluğu ile kabul edilirken, faaliyet raporları da Meclis’ten geçti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!