Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'yerli hibrit teknoloji' atağı

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'yerli hibrit teknoloji' atağı
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ford Otosan arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Türkiye nin şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Ford Custom PHEV, başta Ankara Kalesi olmak üzere Ulus ve çevresindeki tarihi noktalarda ücretsiz ring seferlerine başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ford Otosan arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Türkiye'nin şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Ford Custom PHEV, başta Ankara Kalesi olmak üzere Ulus ve çevresindeki tarihi noktalarda ücretsiz ring seferlerine başladı.

Uğur DUYAN

ANKARA  - Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ford Otosan arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Türkiye'nin şarj edilebilir, hibrit elektrikli ticari aracı Ford Custom PHEV, başta Ankara Kalesi olmak üzere Ulus ve çevresindeki tarihi noktalarda ücretsiz ring seferlerine başladı. Başkent Mobil-Başkent 153 hattı için hizmet verecek araçların teslim töreni Ankara Kalesi'nde ABB Başkanı Yavaş ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün katılımı ile yapıldı. ABB'ye test amaçlı teslim edilen araçlarla hem kullanıcıların şehirlerde yaşayacağı elektrikli araç deneyimleri gözlemlenecek hem de araçlardan alınacak veriler, Ford Otosan ürün geliştirme süreçlerinde kullanacak.

Elektrikli araçların geliştirilmesi için yapılacak testlerle çevrenin korunmasının amaçlandığını söyleyen Başkan Yavaş, Ankaralılar adına firma yetkililerine Ar-Ge çalışmalarını kentte yürüttükleri için teşekkür etti.  

YAVAŞ: ANKARALILARA KOLAYLIK OLACAK

Yerli üretim hibrit elektrikli araçların turizmi güçlendirmek adına kullanıma alındığını belirten Yavaş, "Bu araçlar Ulus'tan başlayacak şekilde ringlerle düzenli turlar yapacak. Ankara Kalesi'ne araçla gelmek zorunda kalan ve burada otopark sıkıntısı yaşayan turistler ve Ankaralılara kolaylık olacak. Elektrikli aracı, bu tür yokuş alanlarda kullanarak firma sahiplerine biz de yol göstermiş olacağız. Umarım Ankara'da dizel ve benzinli araçlardan kurtulup elektrikli araç kullanmaya başlarız, bu çalışma da başlangıç olur" diye konuştu.

YENİGÜN: ARACIMIZI GELİŞTİRMEDE KULLANACAĞIZ

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün ise araçların kendi alanında Türkiye'de kendinden şarj edilebilen ilk araç olması dolayısıyla özel bir üretime sahip olduğunu ifade ederek, "Türkiye'nin ilk hem elektrikli hem de kendinden şarj edilebilir, içten yanmalı motora sahip 2 ticari aracının Ankara Büyükşehir Belediyesine tanıtımımızın sonuna geldik. Dünyaya sattığımız araçların en mükemmel hale gelmesini istiyoruz. Ankara halkı ve Büyükşehir Belediyesi bu araçları kullanacak. Oradan gelen bilgilerle biz de aracımızı geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

KALE'DE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Törenin ardından Ankara Kalesi'ni de ziyaret eden Yavaş ve Yenigün, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde ABB tarafından başlatılan İçkale 1. Etap Sağlıklaştırma Projesi kapsamında yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde izledi. Restorasyon hakkından heyete ve basın mensuplarına bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, "Bu bölgede 91 adet binamız var. Bunlardan 37 tanesi tescilli. Biz binalarımızı aslına uygun özünü bozman restore ediyoruz. Restorasyonda Ankara geleneğinde kullanılan Horasan harcı dahil hangi malzeme varsa o özgün ve geleneksel malzemeyi kullanıyoruz" dedi.  Ödemiş restorasyon çalışmaları kapsamında 2. Etapta 71, 3. Etap da 50 civarında yapının sağlıklaştırılacağını ve 250 binanın bu kapsamda özüne uygun olarak restore edileceğini sözlerine ekledi.

"GÖREV SÜREM DOLMADAN BİTİRECEĞİM"

Başkan Yavaş ise, görevi devraldıkları Nisan 2019'dan itibaren Ankara Kalesi ve Ulus'a özel bir ilgi gösterdiklerini aktardı. Ankara Kalesi'nde esnaf ve mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Yavaş, sağlıklaştırma çalışmalarını da değinerek şöyle konuştu:

 "Ankara'nın hem tarihini hem kültürünü yansıtan Kale bölgesinin yıllardır restore edilmesi konuşulur. Ankara'ya gelen turistlerin olmaz ise olmazı, mutlaka gezmek isteyecekleri bir alan. Tabi ne kadar gecikirsek buradaki tarih ve kültür de o kadar yok oluyor. Amacımız sadece turist gelsin diye bu evleri korumak değil, bu evlerin her birinin ayrı özelliği var. Ustası komşusunun hakkını gözeterek yapmış bu evleri. Sokaktan geçen insanının hakkını gözetmiş. Belli bir plan dahilinde yapmış. Aslında bu evlerin restore edilmesi demek bir kültürün yaşatılması demek. Biz bu gözle bakıyoruz. Kendi kültürünüzü yaşattığınız zaman da turist çekiyor. Onun içinde burada kapsamlı bir çalışmaya başladık. Görev süremizin içinde bu evlerin tamamını restore etmeyi, üç etabında üçünü bitirmeyi planlıyoruz."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!