Çanakkale
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    31.94
  • EURO
    34.50
  • ALTIN
    2336.1
  • BIST
    8960.89
  • BTC
    65754.82$

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kayseri’de

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Kayseri’de
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kayseri’de protokolü de ziyaret etti. Büyükelçi Meyer-Landrut, gelecek ayların Ankara-Brüksel ilişkileri açısından önemli olacağını belirtti.

KAYSERİ (İGFA) -Kayseri, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında ekonomik ve siyasi ilişkileri geliştirmek amacıyla Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve eşini ağırladı. Kayseri Valiliği'ni ziyaret eden Büyükelçi Meyer-Landrut, burada şeref defterini imzaladı ve Vali Şehmus Günaydın ile basına kapalı görüşme yaptı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Günaydın, "Sayın Landrut'un 'Türkiye'nin son 10-15 yılda gösterdiği gelişmenin heyecan verici olduğunu' söylemesi bizleri mutlu etti. AB ile olan ekonomik ilişkilerimizin daha üst seviyeye çıkması için bu görüşmelerin faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

"KAYSERİ ÖNEMLİ BİR TİCARET MERKEZİ"

Kayseri'nin, ekonomik açıdan önemli bir ticaret merkezi olduğunu ve kentte bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Meyer-Landrut  ise, "Türkiye ve AB ilişkileri daha fazla nasıl ilerletilebilir?" konusu hakkında öngörüye sahip olmak için kente geldiğini belirtti. Meyer-Landrut, tüm dünyanın mücadele ettiği COVID-19 salgınıyla ortak bir savaşın nasıl ortaya konulabileceğini de görüştüklerini aktardı. Büyükelçi ayrıca gelecek dönemin Ankara - Brüksel ilişkileri açısından önemli olacağını söyleyerek, "İlişkilerimizin güçlendirilmesi ve ilerletilmesi açısından önemli fırsatlar gündeme getirilecek. Umuyorum ki her iki taraf da bu fırsatları değerlendirebilir" ifadelerini kullandı.

"KENDİMİZİ AB İÇİNDE GİBİ HİSSEDİYORUZ"

Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı da makamında ziyaret eden Meyer-Landrut, burada da AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerin de insanlar arasındaki önyargısız temas üzerine temellenmesi gerektiğini, görevi çerçevesinde temasların yoğunlaşması konusunda çalışacağını aktardı.

İlişkilerimizin güçlendirilmesi ve ilerletilmesi açısından önemli fırsatlar gündeme getirileceğini kaydeden Meyer-Landrut, "Umuyorum ki her iki taraf da bu fırsatları değerlendirebilir ve geçmişteki kaçmış fırsatlara odaklanmak yerine bu fırsatları değerlendirmeyi düşünürler. Türkiye, devletiyle, belediyeleriyle ve halkıyla bu kadar çok sayıda mülteci topluluğuna ev sahipliği yapmasıyla aslında istisnai bir konumda. Ekonomik gelişmeler, özellikle Gümrük Birliği kararı, ihracata ve ticarete olan ilgisiyle de Kayseri’ye yaradı diyebiliriz" diye konuştu.

 Başkan Büyükkılıç, ziyarette konuk Büyükelçi ve eşine Yahyalı Kilimi, el işlemeli vazo, Kültepe Tabletleri’nin replikası ile ebru çalışması şal ve kravat hediye ederken, konuk Büyükelçi de Başkan Büyükkılıç’a ziyaretin anısına AB amblemli kristal bir çalışma hediye etti. Ziyarette Büyükelçi’ye 6 bin yıllık farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’yi tanıtan kısa film de izletildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!