Çanakkale
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2243.5
  • BIST
    8955.77
  • BTC
    63331.78$

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı
Bu yıl 57 ncisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, Antalya da açılış töreniyle başladı.
Bu yıl 57'ncisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, Antalya'da açılış töreniyle başladı.

Bu yıl 57'ncisi düzenlenen Altın Portakal Film Festivali, Antalya'da açılış töreniyle başladı. Törene senarist, oyuncu, yönetmen ve yazarlar Ercan Kesal, Gülse Birsel, senarist ve yönetmen Kıvanç Sezer, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Taner Birsel ile gazeteci-yazar-tiyatro eleştirmeni Zeynep Oral da katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kültür Turizm Bakanlığının katkılarıyla 57'ncisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını gölgesinde kapılarını açtı.

Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan'ın sunumuyla gerçekleştirilen açılış töreni, Covid-19 tedbirleri kapsamında Cam Piramit yanındaki "Yıldızların Altında 1" adlı açık alanda yapıldı. 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - 2
Tören alanında davetlilerin ateşleri ölçüldü ve maske takılması istendi. Giriş kısmına dezenfektanlar yerleştirilen alanda davetliler mesafeli olarak oturtuldu. 

Gecede, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Covid-19 tanısıyla yoğun bakımda tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in geçen yılki törende yaptığı konuşmadan kesit izletildi. 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - 3

"ALTIN PORTAKAL ÖZEL BİR MİSYON İFA EDİYOR"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, festivalin kendisinden büyük olduğunu, kendisinin saçlarının beyazlamasına rağmen Altın Portakal'ın daima genç kaldığını ifade etti.

Covid-19 nedeniyle olağanüstü günlerin yaşandığını dile getiren Demircan, "Geçtiğimiz yıl bu günlerden bahsedilse 'Bu dediğin ancak filmlerde olur.' diyeceğimiz şartlar hayatımızın doğal bir parçası olmuş durumda. Aşk, sevgi, muhabbet, dostluk çevresine bariyerler çekilir. Normal, hayal ile halüsinasyon arasında konumlanır" diye konuştu. 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - 4
Bugün festivalde ve dünyanın her köşesinde salgın korkusuyla yaşandığını ifade eden Demircan, Başkan Muhittin Böcek'in de virüs ile mücadele ettiğini anımsatarak herkese acil şifalar diledi. 

Bakanlık olarak Altın Portakal'ın sürekli paydaşı olduklarını dile getiren Demircan, "Böylesine olağanüstü şartlarda tedbirlerle yapılan Antalya Film Festivalimiz bu yıl özel bir misyon da ifa ediyor. 2021'de salgın etkisinden arınmış bir dünya, bir sinema bir festivalle buluşmak dileğiyle" şeklinde konuştu. 

Demircan, sinema gösterimlerinin Akdeniz kıyılarında, açık havada yıldızların altında, kontrollü bir şekilde gerçekleştirileceğini kaydetti. 

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı - 5

TÖREN KEŞANLI ALİ DESTANI FİLMİNİN GÖSTERİMİYLE SONA ERDİ

Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer de değerli bilim insanları ve Türk sinema endüstrisinin temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda festivali gerekli önlemler alarak düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. 

Covid-19 nedeniyle bu yıl festivalin akışında zorunlu değişiklikler yaptıklarını dile getiren Tuncer, tüm zorluklara rağmen sinemanın ve sanatın ışığını söndürmediklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından festivalde yarışacak filmlerden kesitler sunuldu. 

Gecede uluslararası uzun metraj, ulusal uzun ve kısa metraj ile belgesel yarışmaların jüri üyeleri tanıtıldı. 

Açılış töreni başrollerini Fatma Girik ve Fikret Hakan'ın paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği 1964 yapımı Keşanlı Ali Destanı adlı filminin gösterimiyle sona erdi.

(AA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!