© İlk Duy 2024

Pamukkale’de tekstil atık kutuları yerleştirildi

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde protokolünü imzaladığı tekstil atığı için atık toplama kutuları yerleştirilmeye başlandı.

Pamukkale Belediyesi, geçtiğimiz günlerde önemli bir protokole imza atmıştı. Kullanılmış giysi ve tekstil atıklarının toplanmasını kapsayan protokol gereği ilçe genelinde toplam 200 adet kutu halkın yoğun olarak bulunduğu noktalara yerleştirilecek. Bu çalışmanın ilk etabında şehir merkezindeki mahallelerde tekstil atığı toplama kutuları monte ediliyor. Pamukkale sınırları içerisinde bulunan işyerleri, konutlar ve benzeri yerlerden evsel nitelikli atıklardan ayrı olarak, giysi ve tekstil atıklarının Sıfır Atık Yönetmeliği ve Atık Yönetim Yönetmeliği hükümlerine uygun olarak düzenli olarak toplanmaya başlandı. Toplanan tekstil atıklarından elde edilen gelir Pamukkale Sosyal Market aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

VATANDAŞ UYGULAMADAN MEMNUN

Topraklık Mahalle Muhtarı Mehmet Alkapar, Pamukkale Belediyesi’nin giysi ve tekstil atık kutularını mahallelerine yerleştirmiş olmasından mutlu olduğunu ifade ederken, İstiklal Caddesi esnaflarından Osman Gümüş ise atık kutusunun önemli bir hizmet için kullanılacağını dile getirdi.

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, firmalarla yapmış oldukları sözleşme çerçevesinde alınan bedeli Sosyal Market’e ek gelir olarak aktaracaklarını müjdeledi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER