© İlk Duy 2024

Mangal kömürcülerinin zorlu mücadelesi

Konya da, alın terine kömür karası karışan ve torlukçular olarak da bilinen mangal kömürü üreticileri, sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar emeklerle ve zorluklarla dolu mesai yapıyor.

Konya'da, alın terine kömür karası karışan ve "torlukçular" olarak da bilinen mangal kömürü üreticileri, sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar emeklerle ve zorluklarla dolu mesai yapıyor.

KONYA –Konya'da, alın terine kömür karası karışan ve "torlukçular" olarak da bilinen mangal kömürü üreticileri, sabahın ilk ışıklarından gece geç saatlere kadar emeklerle ve zorluklarla dolu mesai yapıyor.

Orman İşletme Müdürlüğünce uygun görülen bölgelerde meşe ağaçlarını budayarak, mangal kömürüne dönüştüren işçiler, zorlu çalışma koşullarına rağmen gece gündüz demeden mesai yapıyor.

Evlerine ekmek götürebilmek için Mardin'den gelerek torlukçuluk yapan 5 aile, Bozkır ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'ne 6-7 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda yılın sekiz ayı çadırlarda yaşıyor. Kesilen meşe odunlarını, çadırların bulunduğu alanda kurdukları ocaklarda, öbekler haline getirerek 20 gün boyunca kontrollü şekilde yakan işçiler, ardından soğutma ve torbalama çalışması gerçekleştiriyor. Birçok meşakkatli işlemin ardından elde edilen odun kömürleri, başta Antalya ve İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok iline gönderiliyor.

(AA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER