© İlk Duy 2024

Koronavirüs sonrası berberde hemşire çalıştırmaya başladı

Dünyayı saran koronavirüs salgını ardından Avcılar’da yeniden açılan bir berber, ilginç bir uygulamaya imza attı. Dükkanında hijyen kurallarına fazlasıyla dikkat eden berber, çalışanların ve müşterilerin takibi açısından bir hemşireyi işe başlattı.

Koronavirüs ile çaba kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berber ve kuaförler 51 gün sonra bu hafta başında iş başı yaptı. Hakimiyetli banalleşme kapsamında açılan berberler yeni yarıyılda kendilerine şartname edilen tedbirleri uygulamaya başlarken, Avcılar’daki bir berber bunlara ek tedbir olarak bir sağlık görevlisini de işe başlattı. Mustafakemal Paşa Semti’ndeki berber Öztürk Karahan, iş yerinin üzerine “İşyerimizde Koronavirüs ihtiyatlarımız ve hijyen çalışmalarımız kendi sıhhat personelimiz hemşiremiz tarafından bütün gün takip ve hakimiyet edilmektedir” pankartını astırdı.

NE YAPIYOR?

Erkek berberinde misyona başlayan erkek hemşire Yeter Mercan, gelen alıcıları ateşlerini ölçerek içeri alırken, bunların dezenfektan kullanmasını ve ayaklarına galoş giymesini istiyor. Ayrıca virüs ile alakalı alınan temkinlerle alakalı bilgiler de veriyor. İşyerinde diploması asılan Mercan, 25 senelik sağlık görevlisi olduğunu belirterek, “Kıramayacağım bir insan olan Öztürk Karahan, herkesin bu salgından çok sıkıntılı olduklarını belirterek iş öneriyi ile yanıma geldi. Gelen alıcıların ateşini ölçüyoruz, dezenfektan kullandırıyoruz, ayaklarına galoş giymelerini sağlıyoruz. Güvenle bize bakıyorlar. Henüz olmadı ancak, yüksek ateşle gelen olursa dolaysız sağlık kurumuna yönlendiririz. Şimdiye kadar hep hoş tepkiler aldık” dedi.

Alıcılardan Zakir Doğan, berberde elinde ateş ölçer bulunan erkek hemşire görünce çok afalladığını ancak, bu uygulamanın yerinde olduğunu söyledi.

“3 BİN TL’NİN ÜZERİNDE MALİYETİ VAR”

İşyeri sahibi Öztürk Karahan, berber dükkanlarının ruhsatında sıhhat kuruluşu diye yazıldığını, bu iş grubunun her zaman sağlık görevlilerinden dayanak alması gerektiğini belirtti. Karahan, şöyle dedi:
“Koronavirüs sebebiyle sıhhatçi bir dostumuzu kadromuza aldık. Buraya gelen alıcılarımızın yanı gizeme ve bizler rahat olalım dedik. Dostumuz alıcının ateşini ölçüyor, göz takibi ile gidişatına bakıyor. Gerekirse sağlık kurumuna yönlendirir. Sterilizasyon çalışmalarımızı da bu dostumuz yapıyor. Burada ve konutumuza gittiğimizde artık daha rahat gidiyoruz. Hoş tepkiler aldık. Ancak, bunu her işyeri yapamaz. Dostumuzun ücret ve SGK primi ile bize maliyeti 3 bin TL’nin üzerinde. Ama bu Allah korusun sağlık kurumu maliyetinden çok daha düşük. Hiç ehemmiyetli değil.”

DHA

GÜNÜN EHEMMİYETLİ HABERLERİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER