© İlk Duy 2024

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'cami provokasyonu' cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın, İzmir'de yaşanan Çav Bella provokasyonunda CHP'yi hedef almasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu Twitter'dan 'Cami minaresinden

Yukarıya Çık

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın, İzmir'de yaşanan Çav Bella provokasyonunda CHP'yi hedeflemesine cevap verdi. Kılıçdaroğlu Twitter'dan "Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz ayıplamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir sözcüğü bile olamaz!" diye yazdı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasına ait söyleme yaparak, CHP'yi amaç aldı.

Erdoğan, "İzmir'de camilerin hoparlörüne sızan pespayeler, hürmetsizce yayınlar yaparken, o şehirdeki CHP idareyicileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın bu laflarına cevap geldi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz ayıplamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir sözcüğü bile olamaz!" diye yazdı.

Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Şehir Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını ayıpladı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına kabahat ilanında bulundu. İzmir Megakent Belediye Başkanımız basın buluşması tertip etti, provokasyona dikkat sürükleyerek, faillerin bulunmasını istedi...

Parti idaremiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. “İman yerleri mukaddesimizdir” dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara karşın, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat “Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses dinlemek vardır” dedi...

Faillerin bulunmamasından birinci derecede mesul olan şahsın, haksız yere bir siyasal partiyi yargılaması, en hafif tabiriyle pespayeliktir! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz ayıplamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir sözcüğü bile olamaz!"

İzmir Şehir Başkanımız cami minaresinden marş çalınmasını ayıpladı, ayrıca Cumhuriyet Savcılığına kabahat ilanında bulundu. İzmir Megakent Belediye Başkanımız basın buluşması tertip etti, provokasyona dikkat sürükleyerek, faillerin bulunmasını istedi...

— Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk May 22, 2020

Faillerin bulunmamasından birinci derecede mesul olan şahsın, haksız yere bir siyasal partiyi yargılaması, en hafif tabiriyle pespayeliktir! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz ayıplamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir sözcüğü bile olamaz!

— Kemal Kılıçdaroğlu @kilicdarogluk May 22, 2020

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin Şehir Başkanları buluşmasında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine ait CHP'yi hedeflemişti.

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses dinlemek vardır. Hürmetsizler yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor.

Bu ülke geçmişte yağdan gaza kuyruklar buhranı yaşamıştır. Bu ülke darbe özlemcilerinin yaşattığı bir hayli buhran yaşadı. Bunların artta hep CHP çıkmıştır."

***

NE OLMUŞTU?

Evvelki gün İzmir'de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Hamlı ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak öğrenilen ‘Çav Bella' çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Hamlı ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına "korsan bir biçimde müdahil olunduğu" belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü'nden yapılan söylemede, yaşanılan hadise doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün saat 17.00 sularında şehrimizin muhtelif bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği bilinmez şahıslarca merkezi sistemimizin frekansına korsan biçimde müdahil olmak suretiyle bir baltalama asıllaştırılmıştır. Mevzu ile alakalı zorunlu kabahat ilanında bulunulmuş ve zorunlu analiz başlatılmıştır.”

Hadiseyle alakalı soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında CHP azası ve daha önceki İzmir Şehir Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hapsedilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER