© İlk Duy 2024

Karakoç uyardı: Sağlık altyapısı çökebilir

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, ülke genelindeki vaka artışına karşı uyardı ve pandemiyle mücadelede koruyucu sağlık hizmetlerine yoğunlaşmanın altını çizdi. Karakoç’a göre hastalarla hastanede karşılaşılırsa sağlık sistemi çökebilir.

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, ülke genelindeki vaka artışına karşı uyardı ve pandemiyle mücadelede koruyucu sağlık hizmetlerine yoğunlaşmanın altını çizdi. Karakoç’a göre hastalarla hastanede karşılaşılırsa sağlık sistemi çökebilir.

Demet ARAN

ANKARA (Anayurt) – Ankara Şehir Hastanesi açılırken kapatılan 6 hastaneden 2’sinin bazı bölümleri Kovid-19 hastaları için açılacak. Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Yüksek İhtisas Hastanesi’nin yoğun bakım bölümünün, Numune Hastanesi’nin de C Blok bölümünün açılacağını söyledi. Kararı olumlu değerlendiren Karakoç,  “Öteden beri bu hastanelerin kapatılmasını istemiyorduk. Bunu sevindirici buluyoruz ama yeterli değil. Bu hastanelerin tamamen açılması, şehrin merkezinde ulaşımı rahat olan bu hastanelerin mutlaka ve mutlaka sağlık hizmeti sunumuna açılması gerekiyor. Biliyoruz ki Ankara’daki artan vaka sayılarından ötürü neredeyse diğer hastanelerde yer kalmadığı için zorunlu olarak buna başvurdular” dedi.

Numune Hastanesi’nin kapatılmasının ardından bütün malzemelerinin silindir ile ezilerek hurdaya çıkarıldığını hatırlatan Karakoç, açıklanan vaka sayılarına ilişkin yürütülen tartışmaları da değerlendirdi. Pandeminin ilk döneminden beri Sağlık Bakanlığına ve iktidara şeffaf bilgilendirme yaptıklarının altını çizen Karakoç, İl Pandemi Kurullarında sağlık meslek örgütlerinin de yer alması gerektiğini ifade etti. Bu talebi Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne de ilettiklerini kaydeden Karakoç kendilerine halen bir yanıt verilmediğini belirtti. Karakoç sayılara ilişkin tartışmayla ilgili “Biz zaten başından beri biliyorduk ama artık halk da Sağlık Bakanlığının o turkuaz renkli tablosundaki verilerin doğru olmadığını biliyor” dedi.

SİNCAN ALARM VERİYOR

Ankara’da Sincan’daki durumun çok kötü olduğunu söyleyen Karakoç, Sincan’da filyasyona alınan dahiliye uzmanlarının hastaneye başvuran Kovid-19 hata sayısının artması üzerine filyasyondan tekrar hastanede göreve çağrıldıklarını aktardı. Sincan’da filyasyon ekibinde görev alan bir memur da Sincan’da Kovid-19 kaynaklı 3 ölüm tespit ettikleri gün Türkiye geneli açıklanan ölü sayısının 17 olduğunu ve bu nedenle açıklanan verilerin şüphe yarattığını söyledi.

‘SAĞLIK ALTYAPISI ÇÖKEBİLİR’

Karakoç, koruyucu sağlık hizmetlerinin yokluğuna da dikkat çekerek, hastaların hastanede karşılandıkları bir sisteme hiçbir ülkenin sağlık alt yapısının dayanamayacağını ifade etti. “Sağlık altyapımız çökebilir” diyen Karakoç son olarak sağlık çalışanlarının durumuna ilişkin uyarılarda bulundu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 3’TE 2’SİNE TEST YAPILMADI

“Çok yoruldular. Her gün ikişer ikişer ölüm haberleri alıyoruz. OECD ortalamasının yarısı kadar sağlık çalışanı ile sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz.  Ücretlerimiz OECD ülkeleri arasında en düşük düzeyde. Sağlık çalışanlarına düzenli test yapılamıyor” ifadelerini kullanan Karakoç, sağlık çalışanlarının 3’te 2’sine henüz hiç test yapılmadığını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER