© İlk Duy 2024

HES kodu kullanıma açıldı! HES kodu nedir, nasıl alınır?

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu seyahat izni için kullanılacak 'HES kodu' kullanıma açıldı. Peki, HES kodu nedir, nasıl alınır?

Koronavirüsle gayret kapsamında yeni bir uygulama olan 'HES kodu' uygulaması bugün yaşama geçirildi. Sıhhat Bakanı Koca'nın söylediği 'HES kodu', 'Hayat Konuta Sığar' uygulaması üzerinden ve SMS yoluyla alınabiliyorlar. Peki, HES kodu nedir, nasıl alınır?

HES KODU NASIL ALINIR?

Seyahat kodu olan HES kodunu almak için öncelikle 'Hayat Konuta Sığar' uygulamasını indirmek gerekiyor. Uygulama üzerinden "Hes Kodu harekâtları" kısmına girilir. Bu kısımdan Hes Kodu oluştur sekmesine tıklanır ve kodun kullanım süresi seçilir.

SMS İLE HES KODU NASIL ALINIR?

Hayat Konuta Sığar uygulamasını indirmeden HES kodu almak için ise; HES yazıp aralarında boşluk vazgeçilerek sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi gün rakamı olarak yazılarak 2023'e SMS olarak atılması gerekiyor.

HES KODU NEDİR?

HES Kodu ile seyahat şirketleri yolculuk yapmak isteyen bireyin sıhhat gidişatını denetleyecek. Bireyde tehlike varsa seyahat isteği onaylanmayacak. Seyahat sırasında rastgele bir tehlike taşımayan ancak sonradan tehlike gidişatı oluşan şahıslar olursa, temas mesafesinde kabul edilen şahıslarla irtibata geçilerek sıhhat ve kılavuzluk hizmeti sağlanacak.

BAKAN KOCA DUYURMUŞTU

Sıhhat Bakanı Koca, dünkü Bilim Heyeti buluşması sonrasında “Artık seyahat ederken fertler tehlike taşımadığını hasta ya da temaslı olmadığını bu uygulama ile gösterecek. Hakimiyetli sosyal yaşamı basitleştirecek mobil uygulama, uçağa binerken hür giriş kartı olacak. Seyahat ederken tehlike taşımadığınızı göstermeniz istenecek. Uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak uçak ve tren seyahati yapabileceksiniz.” diye konuşmuştu.

GÜNÜN EHEMMİYETLİ HABERLERİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER