© İlk Duy 2024

Fırında Kuzu Karski

(lezzet.com.tr) Fırında Kuzu Karski Tarifi İçin malzemeler 1 kg kuzu karski6 adet patates6 adet biber2 adet soğan3 adet domates2 yemek ...

(lezzet.com.tr)

Fırında Kuzu Karski Tarifi İçin malzemeler

1 kg kuzu karski6 adet patates6 adet biber2 adet soğan3 adet domates2 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberPul biber

Fırında Kuzu Karski Nasıl Yapılır?

Öncelikle karskiyi güzelce dilimleyin. Bir kabın içinde kekik, zeytinyağı, karabiber ve pul biberi karıştırın.Dilimlenen karskiyi karışımın içerisine alarak marine edin.Daha sonra etleri fırın tepsisine yerleştirin ve 1 bardak su ilave edin.Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapattıktan sonra, önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 1,5 saat boyunca pişirin.Bu sırada sebzeleri iri iri doğrayın ve baharatlarla marine edin.Etler pişince tepsideki folyoyu kaldırın ve etleri tuzların.Etlerin üzerine sebzeleri ekleyerek 1 bardak daha su ekleyin ve tekrar fırına verin.Patatesler kızarmaya başlayınca sebzeleri tepsiden çıkartın. Eti 10 dakika daha pişirip fırından çıkartarak servis edin. Afiyet olsun.

Kuzu Karski Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

Etin lokum gibi yumuşak olması için, zeytinyağlı karışımda marine edip 2-10 saat dinlendirmeniz gerekir.Arzuya göre kemiği tencerede pişirebilirsiniz. Dilerseniz, kemiği dikkatlice ayırarak tavada pişirmeye uygun bir hale getirebilirsiniz.Etleri kontrollü bir şekilde pişirmeye özen gösterin. Sebzeleri sık sık kontrol edin.Karski piştikten sonra 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirip servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER