© İlk Duy 2024

Amatör sporculardan Bakan Kasapoğlu'na çağrı

Amatör sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak amatör maçların gerekli sağlık ve hijyenik koşullar sağlanarak oynatılmasını talep ettiler.

Amatör sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak amatör maçların gerekli sağlık ve hijyenik koşullar sağlanarak oynatılmasını talep ettiler.

A.Cevat UĞRAŞ

ANKARA (Anayurt) - Amatör sporcular Gençlik ve Spor Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak amatör maçların gerekli sağlık ve hijyenik koşullar sağlanarak oynatılmasını talep ettiler. Amatör sporcular adına açıklama yapan Eray Şekerci, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na çağrıda bulunarak amatör futbol liglerinin başlatılmasını talep etti.  Amatör futbol camiasının mağdur olduğuna vurgu yapan Şekerci amatör maçların başlatılmamasının amatör futboldan ekmek yiyen tüm kesimlerin açlığa sürüklendiğine dikkat çekerek;

“Burada toplanmamızın amacı, Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu nezdinde öncelikle tüm Türkiye’de sahipsiz kalan amatör futbolun hocasından masörüne, futbolcusundan ahçısına kısaca amatör futboldan kazanç sağlayan hiçbir sosyal güvencesi olmamasına karşın az da olsa para kazanmaya çalışıp evine ekmek götürmeye çalışan,  çocuğuna süt almaya çalışan, eşine aş getirmeye çalışan bu insanların mart ayından beri 6-7 aydır içinde bulunduğu içler acısı durumu anlatmak ve ortaya çıkan bu işsizler ordusunun ekonomik ve psikolojik olarak ne kadar zor dönemde olduğunu sizlerle paylaşmak için topladık. Değerli bakanım ve devlet büyüklerimiz, sesimizi duyun lütfen. Amatör futbol can çekişiyor. Adeta kendi kaderine terkedilerek yalnız bırakıldı. Tüm Türkiye’de bütün profesyonel ligler oynatılırken sadece amatör futbolun başlatılmamasının hiçbir mantıklı dayanağını göremiyoruz. Bizi profesyonel liglerden ayıran imkanların virüs ile herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Bizler belirli kurallar dahilinde ülkemizde şuan halı sahalar açık, spor salonları açık, oteller, pansiyonlar açık. Şehirler arası seyahat yapılıyor. Bizlerin şehir içi bu sektörlerde hizmet vermesi bile amatör futbolun oynanması için yeterli bir koşul teşkil ediyor. Amatör futbolcu herkesten fazla bu kurallara uyuyor. Çünkü sporun verdiği ahlak ve kültür ile bezenmiş durumda. Sizler devlet büyüklerimiz amatör futbolu başlatmadıkça yaklaşık 50 bin kişinin ekmeğine mani oluyorsunuz. Bu insanlar tabiri caizse açlığa sürükleniyor. Aldığımız ayda 3-5 bin lira ile ailelerimizi geçindirmeye çalışıyoruz. Lütfen buna mani olmayın. Gereken tedbirleri alarak amatör liglerin başlatılmasına öncü olun. Dünyanın hiçbir ülkesi amatör ligleri ertelemedi. Biliyorlar ki profesyonel liglerin olmazsa olması amatör liglerdir. Bu sebeple dünyada oynanmaya devam ediyor. “dedi.

BİZ FUTBOLCULAR EKMEK PARAMIZIN PEŞİNDE KOŞALIM

Şekerci ünlü futbolcuların da amatör sahalardan yetiştiğine vurgu yaparak, “ Bu ligleri hiçe saymayın. Bakın kimler yetişti amatör sahalardan; Bugün İngiltere’de medarı iftarımız olan Çağlar Söyüncü, Merih Demiral Fenerbahçe’den, Gökhan Gönül, Galatasaray’dan Emre Kılınç, Lille’den Zeki Çelik, sizin  şuanda başlatmaya cesaret edemediğiniz bu liglerden doğdu. Sizden bu gururla ülkemizi yurt dışında temsil edip kendi milli formalarımıza hizmet ediyorlar. Eğer amatör futbolun başlatılmamasındaki engel tesis koşulları ve gerekli şartlar ise maç öncesi  test zorunluluğu ise bunu da aşmanın yolu var. Bunlar naçizane bizlerin söylediğidir. Bugün özel hastanelerde test ücreti 150-200 TL iken bu devlet eliyle 50 TL’ye kadar düşebiliyor. Bu da bir futbolcu için ayda 4 maç 200 TL yapıyor. TFF’nin bunu ödeyecek gücü yoksa amatör takımlar bunu karşılar. Onların da gücü yoksa inanın bu fedakarlığı tüm Türkiye’de amatör kardeşlerim birer birer yapmaya hazır olduğumuzu beyan ederiz. Amatör liglerin başlamaması demek amatör sporcuların her gün biraz daha sosyal hayattan bir kenara atmak, dışlamak demek. Bu gençleri şiddete, zararlı alışkanlıklara itmek demek. Onları yalnız bırakmak demek. Sayın bakanım gelin bu gençlerin, bizlerin amatör futbolun sesini duyun. Bu liglerin başlaması için gerekli adımları atın. Mağduriyetimizi giderin. Biz futbolcular ekmek paramızın, helal paramızın peşinde koşalım. Top peşinde koşalım. Bu konuda sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER